Türk Toplumu Koranavirüsü neden  Ciddiye Almıyor?

Bu durum Eğitim seviyemizle çok mu ilgili!!!

FOX Tv’de,Çağla Şekel’in’Yeni bir gün’ programına katılan ‘Toplum Sağlığı Genombilim' alanının kurucularından Gentest Enstitüsü Direktörü Dr. Serdar Savaş,Türk Eğitim sistemiyle ilgili müthiş bir iddia ortaya attı!..Savaş Hocayı dinlerken şaşırdım kaldım doğrusu! Köy Enstitülerinin kapatılmasından sonra,Türk Eğitim Sistemini Amerika'ın düzenlediğini iddia etti?.. 

Çağla Şekel’in “Sokağa çıkma yasakları öncesinde de,sokaklara yayılıyoruz aslında.Hocam şu pazarlardaki kalabalıklarla ilgili son uyarılarınızı rica edelim”sorusuna Dr.Serdar Savaş,Eğitim sistemimizden kaynaklanan bir sorun olduğunu iddia etti!!! Ve "Türkiye'de düşünen analitik düşünen,sorgulayan insanların yetiştirilememesi,Köy Enstitüleri kapandıktan sonra bizim eğitim politikalarımız, Amerika tarafından düzenlemiştir? Ve Türk halkının düşünemeyen bir halk olması için gereken eğitim modeli kurulmuştur..Türk halkı soyut düşünemesin diye özel çaba sarfedilmiştir.”

Dr. Serdar Savaş'ın Türk Eğitim Sisteminin ABD tarafından dizan edildiğine dair yaptığı vurgu şayet duğru ise,koranavirüsle mücadelede Türk toplumunun yüzde kaçının yeterli eğitim seviyesine sahip olup olamadığı nasıl bileceğiz? Bu durumda Savaş Hoca'ya göre,Sosyal mesafeyi korumayanlar,sosyal izolasyona uymayanların Eğitim seviyesi ABD maruzatlı? İse Evde kalanlar ve sosyal izolasyona uyanların Etiğim sistemi ve seviyesi hangi ülkeye ait acaba?Ben şahsen Türk'üm ve gazeteci olmama rağmen çok zaman evde kalıyorum,çok önemli olmadıkça dışarıya çıkmıyorum,sosyal  izolasyonada dikkat ediyorum 'Amerikancı'da değilim!!! Savaş Hoca'ın bu konudaki düşünceleri ne kadar yerinde bunu bilemem,ancak salgının çok ciddiye alınması gerektiğini bilmek ve onara göre sosyal izolasyon  tedbirlerini almak zorundayız..

Dr.Serdar Savaş hocanın bu sözleri dikkatimi çekti.Gerçekten Türk Eğitim Sisteminde,ABD'nin rolü var mır? Aslında merak uyandıran bir konu.Bu nedenle Mekaleyi yazmak ve sizlerle paylaşmak istedim.

Kalın Sağlıcakla.