“Sosyal Demokratların,umut bağladığı”Cumhuriyet Halk Partisi,Afşin’de CHP İlçe örgütü,işlevsiz bir konumda olduğu izlenimini uyandırdı bende?

Afşin'e kısa bir ziyaretim oldu:

“İyi ki karşılaştık, gazeteci arkadaşım”diyen bir Sosyal Demokrat,’Yaz gazeteci yaz,tembel tembel oturan CHP Afşin ilçe örgütünüde yaz”diye bana dert yandı: 

Bana anlatılanlara bakıldığında,Ana muhalefet Partinin İlçe’deki, görüntüsünü İktidara alternatif olmaktan çok uzak bulduğumu, söylemek isterim. Parti tabanından ve halk arasında konuşulanlara bakılırsa CHP İlçe yönetimi burada siyasal başarı endeksinden uzak? Ve bu yönetim anlayışıyla partiye ve gönül bağlayanlara katkı sunmaktan yoksun bir noktada durduğudur.

 *
Tabii ki bu bir yönetim zafiyetidir, zayıflığıdır... Tabii ki bunu görmek, görmeyenleri de uyarmak için partili olmak gerekmez... Tabii ki herkes ayağa kalkmalı...
Katkı sunmalı.
*
Fakat partinin işlevsiz hale gelmesinden rahatsız olduklarını söyleyenler, Afşin ilçe yönetiminin,Ana muhalefet partisi konumundan uzak olduğunu söyleyenler, başkalarından fazla olanlar, yani CHP’ye gönül verenler üzülüyorlar…
Bu durum karşısında...
CHP’nin sorumluluğunu taşıyan seçilmiş ilçe yöneticileri, herkesten daha atak, herkesten daha cevval, herkesten daha özverili, herkesten daha sorumlu, herkesten daha duyarlı olmalılar...
Olmalı, olmak zorundalar.
*
Çünkü bu bölgede halkın sorunlarını, sıkıntılarını dile getirecek olanlar,sorunların oluştuğu kaynak ile iletişim halinde olmalı, aynı zamanda...
- ‘Afşin’de eşi görülmemiş bir zayıflık, sesi çıkartılmayan bir CHP, boğazı boğulan bir CHP var’diyor..
Afşinli hemşehrilerimizin iddiaları bu yönde.
- CHP’ye yönelik ‘tembellik’ eleştirisi hemen hemen her CHP’linin dudaklarından dökülüyor.
- CHP’nin bu haline, üzülen Sosyal Demokrat tabanını çare arıyor, olduğunu hissettim.
*
El insaf! Ayağa kalkın!
- Türk siyasetinin en köklü partisi CHP’nin üyeleri, faaliyet gösteren İl ve İlçe örgütlerinin neden yeterli çalışmadığını sorguluyor!
- Bu ilçe örgütleri;size emanet edilen partililerin haklarını, hukuklarını en başta ama en başta siz korumalısınız!
- “İktidar olmak istiyorsanız” gerçekten“partinin faaliyet alanlarını genişletin” İşçi, emekçi, yoksul halkın derdine derman olabilmek için çaba sarf edin!
O koltuklar yapışma yeri değil.
ÇIKMIŞ, yenmiş ve koltuğu korumuş olsanız bile... Çıkmış, ama başarısız olmuş,olmaya da devam ediyorsanız o koltuğa halen yapışmayın... Çıkmış, yetersizliğini zerre umursamadan koltuğunda oturmaya devam ediyorsanız bunu yapmayın… Bırakın bütün bunları, CHP’ye umut bağlayanların iktidar olma umudunu kırmayın, o koltuktan kalkın biraz, halkın içine karışın, insanlarla Empati kurun partinize katkınız olsun? 

Çabaları yetmiyor.
İlçe yönetiminde birkaç partilinin’çırpınması,çabası’, CHP’nin, bu bölgede büyümesine yetmiyor. Çünkü bunu yapmak isteyenlere de adata izin verilmediği,önlerinin kesildiği iddialarının, sözcükleri çıkıyor ağızlardan?
*
“Önümüzde CHP kurultayı var, Genel Başkan Kılıçdaroğlu koltuğunu korur mu?” diye bana soran Afşin’li hemşerime de gülümseyerek cevap veriyorum.

Feriştahı gelse... Hayatında ilk kez hafiften galebe çalmış bir Kılıçdaroğlu’nu o koltuktan kaldıramaz.
CHP’deki Sorun Genel Başkan sorunu değil,yereldeki örgütlerin siyasal işlev sorunu?
CHP’nin temel sorunlarından birisi aslında,başarılı olamadığı, bölgelerde  iş başında olan örgütlerin halktan kopuk olması,partinin politikalarını tabana anlatamamasından kaynaklanmaktadır? Bu başarısızlığın altında yatan,ana nedenin yetersizlik,becerisizlik, halktan kopukluktur? Halkın partisini halkla buluşturamamaktır..
Bir gazeteci gözüyle,Afşin CHP için gözlemlerimi siz değerli okuyucularla paylaşmak istedim.

Kalın Sağlıcakla..