MERHUM Süleyman Demirel Başbakan olarak girdiği seçimde yine seçimi kazanacağına ve tekrar başbakanlığı alacağından çok emindir. Seçim günü Nazmiye Hanıma takılır:

-Nazmiye Hanım bugün en güzel makyajını yap, en güzel gece kıyafetini giy çünkü akşama bir başbakanla yatacaksın…

Elhak seçim olur, sürpriz bir şekilde Merhum Bülent Ecevit seçimi kazanır ve Başbakan olur.

Pazartesi sabahı Süleyman Bey çok sakin ve vakurdur ama Nazmiye Hanım çok telaşlıdır. Demirel tepkisini verir:

-Nazmiye bu telaşın ne, nooluyor sana?

Nazmiye Hanım şu şekile cevap verir:

-Hani demiştin ya Süleyman Bey akşama bir başbakanla yatacaksın diye. Şimdi ben ne yapacağım? Ben mi Bülent Beylere gideceğim, Bülent Beyler mi bize gelecek?

Bu misal bizimkiler de yok “hızlı tren bize mi gelecek, yoksa biz mi hızlı trene gideceğiz?” tartışmasındalar.

Ya da yok “İl Başkanı Atıf mı olacak, Ömer mi kalacak?” diye tartışmaya devam ededursunlar, balığın büyüğü kaçıyor farkında bile değiller!

Evet dostlar trene bakmayın trene, asıl büyük balık kaçıyor. 145 yıllık proje, göz göre göre Kahramanmaraş’ın elinden gidiyor!

Daha önce yazmış ve Kahramanmaraş siyasi otoritesinin dikkatini çekmek istemiştim ancak ne iktidarı ne de muhalefeti tınmamıştı.

Belki kabak tadı verecek ama ben bir kez daha yazacağım.

ABDULHAMİT’İN PROJESİ, KENTİN KADERİNİ DEĞİŞTİRİR!

1880'Lİ yıllarda Sultan Abdülhamit tarafından Fransız mühendislere çizdirilen ve Karadeniz’i Akdeniz’e bağlayan “Kuzey – Güney Otoyolu” Kahramanmaraş’ın da kaderini tümden değiştirebilecek bir devasa proje…

Rusya, Romanya, Suriye, Lübnan, İsrail, Mısır'ın da kullanacağı bu yol, Akdeniz'le Karadeniz'i birleştiren en kısa yol olacak.

Yolun geçtiği her il, doğal olarak devasa bir lojistik merkezi haline dönüşecek.

Bu yolun üzerindeki her ilin ihracat ve ithalatı da patlayacak, kentlere büyük rant sağlayacak.

Bu projenin ilk hâli, 2004 yılında Mesudiye Topçam’da, Melet Irmağı üzerine Topçam Barajı yapılmasıyla yeniden gündeme getirilmişti. 2004’te çalışma başlatıldığında yol, bizim Göksun’a gittiğimiz yola bağlanacak ve kuzeyden güneye, güneyden kuzeye gidecek ulusal ve uluslararası araçlar, Kahramanmaraş çevre yolundan İskenderun, Adana ve Mersin’e ulaşacaklardı.

MİLLETVEKİLLERİNE GÜVENİYORUZ!

ŞİMDİ bu projede bakanlığın “ufak tefek” dediği proje tadilatları yapılmış ve her ne kadar coğrafi olarak topraklarından geçirseler de Kahramanmaraş’la alakası olmayacak bir güzergahtan geçirecekler.

Tıpkı Kömürler’den geçen yolun bize hiçbir faydası olmadığı gibi…

İktidarı muhalefeti hiç farketmez!

Sayın milletvekilleri ne olur bu kente tarihi tekerrür ettirmeyin ve bu projeyi sahiplenip, yolun 2004’teki haliyle, yani Kahramanmaraş merkez güzergahı olan haliyle yapılmasını sağlayın.

Size güveniyoruz, bu memleketin sahibi sizsiniz…

YATACAK YERİ ÇOK

ORMAN KAHRAMANLARI

ÖZELLİKLE son bir ay içinde bölgemizde çıkan orman yangınlarının önüne geçebilmek için cansiperane çalışan Kahramanmaraş Orman Bölge ve İşletme Müdürlüğü’nün, müdüründen itfaiye erine kadar bütün personelinin…

YATACAK YERİ YOK

SİLAHLI MAGANDALARIN

RASTGELE havaya ateş açtıkları için Kahramanmaraş il Emniyet Müdürlüğü ekiplerinin olağanüstü çalışmaları neticesinde yakalanarak cezai işlemleri yapılan 18 kişilik silahlı maganda & eşkıya çetesinin…