Hayran olduğumuz ve olmaya da devam etmek için her istediklerini yerine getirdiğimiz vahşi batı, dün olduğu gibi bu günde bütün Müslümanlara karşı insanlık dışı hareketlerine acımasızca devam etmekteler. Batı güçten anlar. Bunun için bütün İslam Devletleri (Milliyetleri ne olursa olsun) bir araya gelerek İktisadi, Ticari, Sosyal ve Askeri alanda bir birlik oluşturulması şarttır.  Bunun için kararlı bir önder lazım. Maddi ve manevi yönden güçlü olan Bu beraberlik çok kısa zamanda hedefine ulaşacak bu zulüm, kan ve gözyaşı nihayet bulacaktır. Bu inanç ve azimle 54 Hükümetin Başbakanı, Milli Görüş Lideri Rahmetli Prof.Dr. Necmettin ERBAKAN D- 8’i bunun için kurdu.  Bütün güç Avrupa birliğine girmek yerine D-8’e harcansaydı maksat hâsıl olacaktı.

         11 Temmuz 1995 Bosna’nın doğusundaki SREBRENİTSA’da Sırp lideri Ratko Miladiç komutasındaki askerlerce 8.372 sivil Boşnak hunharca şehit edildi. İkinci Dünya Harbi ardından yaşanan en büyük soy kırım, vahşi batının gözü önünde gerçekleşmiş, 26 yıldır şehit yakınlarının enderin acısı olarak tazeliğini korumaktadır. Binin üzerindeki şehitlerin cesetleri aranmaya devam edilmektedir. Bu yıldönümünde de 19 kurban ( en büyük 63, en küçüğü 16 yaşında) dualarla cenazeleri kılınarak Potoçari Anıt Mezarlığına defnedildi. Ayriyeten Srebrenitsa Anıt Mezarlığında soykırımın 26 ncı yıl dönümü münasebetiyle anma programı yapıldı. Mekânları Cennet makamları Ali olsun.

         Hollanda’nın koruması altında olan hayatta kalmak isteyen Boşnakların Silahları alınarak Hollandalı komutan Thom Kurenmans tarafından Sırplara teslim edilmiş oldu.Tuzla şehrine ulaşmak için ormanlık bu yolu (ölüm yolunu)  kullanmışlar ve Sırplar tarafından hepsi 8372 kişi Tuzlaya ulaşmadan şehit edilmişlerdir. 1701 şehidin cesetleri halen bulunamadı. Üç gün süren bu yolu (Barış Yürüyüşü) her yıl o zamanın anısını yaşatmak için farklı ülkelerden de 3000 kişi katıldı. Ne yazık ki Hollanda Devlet olarak kısmen suçlu bulundu. Kurremans ise yargılanmadı.

         Türkiye olarak buna seyirci kalamazdık. Zamanın Başbakanı Prof Dr. Necmettin ERBAKAN Ankara OSTİM’ DE Silah imal tezgâhları yaptırarak Bosna’ya Arnavutluğunda yardımlarıyla ulaştırıldı. Bir Elektronik Fabrika Silah Fabrikasına dönüştürüldü. Bu silahlar sayesinde 8, 10 yerleşim bölgesi geri alındı. Ne yazık ki durum Sırplar tarafından fark edildi ve Fabrika tahrip edildi. Rahmetli Aliya İzzet Begoviç inanç, azim ve gayretleriyle Medeniyetten, insanlıktan uzak vahşi batıya rağmen Avrupa’da bir İslam Devletini kurdu. Mekânı Cennet makamı Ali olsun. Nur içinde yat muhterem insan. Seni unutmayacağız.

         Türkiye Cumhuriyeti halkı olarak Bosna’nın yanında olacağız ve olmaya da devam edeceğiz. Vesselam…