Çocukların yaratıcılığını ve yeteneklerini tetikleyerek en üst seviyeye çıkarmak amacıyla bilimsel altyapıya dayalı olarak hazırlanan ‘sürekli kitaplar serisi’ Moli’nin ilk 2 macerası kitap raflarındaki yerini aldı. İlk baskısı birçok satış noktasında kısa sürede tükenen serinin yeni serüvenlerinin 2020 takvim yılı içinde okurlarıyla buluşturulması planlanıyor.

Tuğçe Güzelyurt halen, Şırnak Üniversitesi Silopi Meslek Yüksekokulu Çocuk Bakımı ve Gençlik Hizmetleri Bölümü Kurucu Bölüm Başkanı Öğretim Görevlisi olarak akademik düzeydeki hizmetine devam ediyor.

Güzelyurt, bilimsel altyapı ile hazırlanan Meraklı Balık Moli’nin içerik yapısını şu sözlerle ifade ediyor:

“Moli için, her şey bir merakla başladı.

Derken, Moli’nin günden güne merakı büyüdü ve kahramanımız, macera dolu bir yola koyuldu.

Kimi git dedi, kimi kal dedi, kimi gideceği gizem dolu yolculuğu tehlikeli buldu, kimi şans diledi; bazı balıklar ilgilenmedi bile, yüzgeçlerini savurup uzaklaştılar.

Dediğini yaptı, yola koyuldu Moli.

Yol uzadıkça Moli yoruldu, ama asla vazgeçmedi. Çünkü, yolun sonunda neyle karşılaşacağını merak ediyordu ve hedefine ulaşacaktı.

Denizin her yerini kulaç kulaç dolaştı. Başka deniz canlılarından yardım istedi ve bu arayışı uzun süre devam etti.

Peki, sonunda ne mi oldu?

Gökten 3 elma düşmedi, kimse yaşadıklarından kendine ders de çıkarmadı ve kimse kimseye nasihat etmedi.

Bu hikaye, tahmin edilen klasik bir finalle son bulmadı.

Belki de çocuklarımızın önceden hazırlanmış bir sona ihtiyacı yoktur. Belki de bu kapı çocukların kendi hikayelerini keşfedebildikleri bir yere açılıyordur.

Moli’nin serüveni çocuklarınızın zihninde canlansın ve parmaklarının uçlarında hayat bulsun. En ilginç sonu bulan çocuğumuzun “Moli Hikaye Kahramanı Plaketi” ve “12’li Kitap Seti” kazanacağı serüven başladı!

Haydi çocuklar, yolculuk vakti…”