Sözü müziği Serdar Ortaç, düzenlemesi David Saboy imzası taşıyan şarkının klip yönetmenliği Ercan Şencan tarafından yapıldı. Dört şarkıdan oluşan EP'nin isim şarkısı olan "Ayrılık Töreni" Türkiye'nin unutulmaz söz yazarı Aysel Gürel imzası taşıyor. Aysel Gürel’in sandığından çıkan, daha önce yayınlanmamış sözlerinin Hakan Yeşilkaya bestesiyle şarkıya dönüşmüş hali olan “Ayrılık Töreni” EP'nin temasını oluşturuyor.  Kadına şiddete karşı yazılmış olan, Neşe Seçil Buket imzalı "İyi Bak Bana" şarkısı kadın hakları vurgusu yapan şarkı olarak albümde yerini alıyor. Ve Ferhat Göçer imzalı "Dön Diyemedim”in akustik cover’ı da bu albümde bulunuyor.

“Yaz Yağmuru”nun ardından diğer şarkılara da klip çekeceğini söyleyen Ömür Gedik “Uzun süren pandeminin ve kapanmanın ardından artık enerjimizin yükselmesini istediğim için çıkış şarkısını “Yaz Yağmuru” olarak seçtim, ama diğer şarkılara da sırayla klip çekeceğim” dedi.

Ömür Gedik’in “Ayrılık Töreni” adlı EP’si tüm dijital platformlarda ve çıkış şarkısı “Yaz Yağmuru”nun klibi 20 Mayıs Perşembe günü tüm dijital platformlar, Youtube ve tüm müzik  kanallarında yayında!