Eğitim Fakültesi Dekanlığı koordinesinde Sağlık Uygulama ve Araştırma Hastanesinde (KSÜ Tıp Fakültesi Hastanesi) görev yapan personele yönelik ‘İletişim Semineri’ düzenlendi.

7-10 Temmuz tarihleri arasında 4 grup halinde düzenlenen seminerler üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Niyazi Can’ın katılımlarıyla gerçekleştirildi. Seminerler öncesi Tıp Fakültesi Hastanesi personellerine hitap eden Rektör Can, ‘Sürekli eğitimin, değişimin ve geleceğin adresi’ olan üniversitemizin eğitim, bilim ve teknoloji alanındaki hedeflerine azim ve kararlılıkla ilerlemeyi sürdürmesi için hizmet içi eğitime önem verdiklerini ifade etti.

KSÜ yönetimi olarak hiçbir hedefi ve hiçbir projeyi kâğıt üzerinde bırakmadıklarını ve uygulamaya dönüştürdüklerini belirten Rektör Can, bu eğitim seminerlerinin alınan kararların uygulamaya dönüştürülmesi noktasında atılan güzel bir adım olduğunu söyledi.

Tıp Fakültesi Hastanemizin, üniversitemizin dışarıya açılan yüzü olduğunun altını çizen Rektör Can, “Bu bakımdan fakültemiz ve hastanemizdeki gelişmeleri titizlikle takip ediyor, daha kaliteli hizmet verebilmek için bütün imkânlarımızı seferber ediyoruz. Sağlık alanı, özveri gerektiren zor bir iş ve zor olduğu kadar da kutsal bir meslek. Bu hayati hizmeti sunan çalışanlarımızın hasta ve hasta yakınlarıyla empati kurmaları, onların içinde bulundukları durumu anlamaları ve ona göre uygun dille iletişim kurmaları, verilen hizmetin kalitesi açısından önemli. Günümüzde meslek profesyonellerinin iyi iletişim becerisine sahip olmaları en az mesleki donanımları kadar elzem ve gerekli. İşte bütün bu hususlar, hizmet içi eğitimlerin sürekli ve düzenli şekilde verilmesini gerekli kılıyor.” şeklinde konuştu.

“Kalitenin ve iyinin sınırı yoktur.” diyen Rektör Can, “Siz değerli sağlık çalışanlarımız, Covid 19 pandemi sürecinde özveriyle hizmet sundunuz; bu vesileyle hepinize tekrar teşekkür ediyorum. Üniversitemiz ve hastanemizle ilgili olumlu algının güçlendirilmesi ve sürdürülmesi açısından bu eğitim seminerlerini önemsiyoruz. Daha kaliteli ve daha nitelikli hizmet sunmak için bilgilerimizi tekrar etmekte fayda görüyoruz.” dedi.

Seminerlere konuşmacı olarak katılan öğretim üyelerine ve katılımcılara teşekkür eden Rektör Can, seminerlerin başarılı ve yaralı olması temennisiyle konuşmasını tamamladı.

7-10 Temmuz tarihleri arasında 100 kişilik gruplar halinde online olarak düzenlenen seminerler kapsamında, asistan doktor, hemşire, ebe, acil tıp teknisyeni, sağlık teknisyeni, büro personeli, sekreter, temizlik personeli ve teknik hizmet personeline etkili iletişim yöntemlerine ilişkin bilgi verildi.

Türkoğlu'ndaki 7 bin 327 depremzedenin  hak sahipliği başvurusu onaylandı Türkoğlu'ndaki 7 bin 327 depremzedenin hak sahipliği başvurusu onaylandı

İletişim seminerleri İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mustafa Taşlıyan, Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Nail Yıldırım, Eğitim Fakültesi öğretim üyeleri Doç. Dr. Serkan Uysal ve Doç. Dr. Esef Hakan Toytok tarafından verildi.

Editör: TE Bilişim