Gazete Duvar Ankara Temsilcisi Nergis Demirkaya’nın Siyasete Bakış programına konuk olan CHP Kahramanmaraş Milletvekili Ali Öztunç "İçişleri Bakanı kaş yapayım derken göz çıkarıyor. Suç oranını bekçiler düşürüyorsa polise ne gerek var. Polise hakaret ediyor. O zaman tüm polisleri bekçi yapalım.

Çarşı ve Mahalle Bekçileri Kanunu değişiyor. Öztunç, bekçilere kimlik sorma, üst arama ve zor kullanma yetkisi veren teklifi eleştirdi, “Bu kadar yetkiyi bekçiye veriyorsan polise ne gerek var? Paralel bir silahlı güç kuruyorlar” dedi.

Teklifin amaçlarından birini de “AK Partili gençlere istihdam” olarak açıklayan Öztunç, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun bekçiler sayesinde suç oranlarında düşüş yaşandığı sözlerini de, “Suç oranını bekçiler düşürüyorsa polise ne gerek var? O zaman tüm polisleri bekçi yapalım” diyerek eleştirdi.

***

CHP Milletvekili Ali Öztunç: Yazılı, fiziksel sınav var ama en yüksek oran mülakatta. AKP il, ilçe başkanlıklarında liste yapılacak. AK Parti gençlik kollarından bekçi yapacaklar.

***

Ali Öztunç: Biz muhalefeti bekçilik iyi olsun, sosyal hakları verilsin diye yapıyoruz. Bekçilere bu kadar hak vermek bekçilere de haksızlık. Yarın bir gün yapılacak hatalardan sonra bekçilik komple kaldırılabilir de.

***

CHP Milletvekili Ali Öztunç: Bekçiye 4 saat insan hakları, 50 saat atış dersi var. Ortaokul mezunu, 20 yaşında, belinde silahlı bir genç kendini mahallenin sahibi zanneder.

***

CHP Milletvekili Ali Öztunç: Polisin bütün yetkisi alınmış Bekçilik Kanunu'na konulmuş. Bu kadar yetkiyi bekçiye veriyorsan polise ne gerek var? Paralel bir silahlı güç kuruyorlar.