Türkiye Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan Zonguldak - Ereğli'de Eski Terminal Alanı'nda düzenlenen mitinge katılarak vatandaşlara hitap etti.Ereğli'yi Karadeniz'in incisi olarak niteleyen Erdoğan, "Yarım asrı aşkın süredir, ülkemizin demir çelik üretiminin merkezi, emeğin, alın terinin, gayretin, helal kazancın, üretimin şehri Ereğli, sizleri gönülden selamlıyorum." diye konuştu.

"Mektup yazıp bugün bizi bekleyeceğini söyleyen 5. sınıf öğrencisi Şevval Cerrah kızımız burada mı?" diye soran Erdoğan, Şevval'i sahneye çağırdı ve "Şevval kızımızın mektubuna cevap veremedik ama bak bizzat çıkıp geldik. Şimdi biraz sonra Rabia'mızı birlikte tekrarlayacağız." dedi.

"Artık bukalemun siyasetinin sonu gelmiştir"

"Güneş çarığı sıkar, çarık ayağı sıkar" atasözüne atıfta bulunan Erdoğan, şöyle konuştu:

"Bölücü örgütün emrindeki parti, oynanan oyunu ifşa edip, bunları sıkmaya başlayınca bunlar da kendi tabanlarını sıkıyor. Ama bu iş böyle gitmez. Artık bu maskeli balonun, matruşka oyununun, bukalemun siyasetinin sonu gelmiştir. CHP'ye, adı İYİ, kendi karışık partiye, ardından, adından başka saadeti kalmamış partiye oy veren kardeşlerimin böylesine istismar edilmesine rıza göstermeyeceklerine inanıyorum. Benim milletim, bu karanlık oyunu Allah'ın izniyle sandıkta bozmaya hazır mı? Bunlar, kesinlikle bu işi çözemeyeceklerini anlayınca kabahatlerini örtmek için konuyu basitleştirmeye hatta sulandırmaya çalışıyorlar. Türkiye'nin bu seçimde belediye başkanlarıyla birlikte geleceğinin de kararını vereceği gerçeğini gözden uzak tutmak için her yolu deniyorlar. Onlar ne kadar gizlemeye çalışsalar da elin oğlu çıkıyor, Yeni Zelanda'da medeniyetimize, tarihimize, kültürümüze olan düşmanlığını en kanlı şekilde ortaya seriyor."

"Bu ırkçı senatörden senin ne farkın var Bay Kemal?"

Yeni Zelanda'daki terör saldırısını düzenleyen teröristin silahına yazdığı isimlere ve tarihlere dikkati çeken Erdoğan, alandaki kalabalığa Yeni Zelanda'daki terör saldırısı ve teröristin yayınladığı bildiriden Türkiye ile ilgili bölümlerin yer aldığı bir video izletti. 

Videonun sonunda CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun terör saldırısına ilişkin "Tabii dönüp İslam coğrafyasına da bakmamız gerekiyor. İslamiyet üzerinden insanların birbirlerini nasıl katlettiğini görüyoruz. İslam dünyasından kaynaklanan terör bütün dünyada farklı yorumlara yol açtı" değerlendirmeleri de yer aldı. 

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Kılıçdaroğlu'nun değerlendirmeleri konusunda "Bu ırkçı senatörden senin ne farkın var Bay Kemal? Aynı ifadeleri bu da kullanıyor, Bay Kemal de kullanıyor. Allah aşkına söylüyorum; CHP'ye gönül veren kardeşlerim, bu adamın peşinden daha ne kadar gideceksiniz? Şunun söylediğine bak... 'İslam dünyasından kaynaklanan terör' diyor. Ya sen Müslüman değil misin? Bir Müslüman kalkıp da İslam dünyasını terörün kaynağı olarak nasıl ifade eder? Nasıl bu ifadeyi kullanır?" sorularını yöneltti.