Programda, Gelecek Partisi Başkanı Davutoğlu’nun söylemleri ve organize suç örgütü lideri Sedat Peker’in videoları hakkında değerlendirmelerde bulunuldu. Öztunç, bir siyasetçi olarak bu tarz durumların kendisini çok üzdüğünü belirtti.

Öztunç, “Tayyip Bey hiç umursamıyor. İçişleri Bakanı ise kanallara çıkarak kendini aklamaya çalışıyor. Çözüm olarak bir araştırma komisyonunun kurulması gerekir ve İçişleri Bakanı’nın görevi bırakması gerekir” diyerek Süleyman Soylu’nun bir an önce istifa etmesi gerektiğini söyledi.

Peker’in bazı itiraflarının doğru çıktığını da belirten Öztunç, “Herhangi bir yurttaşın komşusuyla ilgili bir iddiası olsa polis hemen kapıya gelir. Bunca olaydan sonra bir tane Cumhuriyet savcısı ortaya çıkmadı mı?” diyerek Türkiye’de korku imparatorluğunun olduğunu söyledi. Bu olayın bir Avrupa ülkesinde yaşanması durumunda direkt soruşturma açılacağını belirten Öztunç, er ya da geç bu olayın soruşturulacağını ifade etti.

Siyaset- mafya ilişkisine yönelik olarak Öztunç şunları söyledi:

“Türkiye’de çete lideri ya da mafyadan her ay 10 bin dolar alan milletvekilinin kim olduğunun açıklanması gerekir. Lafı ortaya atıp bırakmak olmaz. TBMM’nin itibarı söz konusu… Emniyet Genel Müdür Yardımcısı kendi bakanına da ‘posta’ koyabiliyor. Şu anda da at izi it izine karışmış durumda” dedi.
Atatürk’e hakaret eden imam hakkında da konuşan Öztunç, “Atatürk olmasaydı bu ülkenin camiilerinde ezan sesi olmayacaktı. AKP’nin siyasi karakteri Atatürk düşmanlığı körüklüyor” dedi.