Öztunç başkanlığındaki CHP heyeti, Uşak'ta esnafla görüştü, vatandaşların sorunlarını dinledi. Uşak Atatürk Kültür Merkezi'nde açıklama yapan Öztunç, vatandaşların sorunlarının iktidar tarafından görülmediğini vurguladı. 

Boğaziçi Üniversite öğrencilerinin AKP'li rektör Melih Bulu'yu protestolarında karşılaştıkları müdahaleye tepki gösteren Öztunç, "80 öncesi kıydınız da ne oldu. Aslan gibi fidanlar toprağa düştü, öldürüldü, idam edildi. O beyinlere kıydınız, bugün acısını hep beraber yaşıyoruz. 19 yıldır bu ülkeyi yöneten, ama kutuplaşmada had safhaya getiren ey AKP, Uşak’tan açık çağrı yapıyoruz; Elini, öğrencilerimizin, gençlerimizin üzerinden çek" dedi. 

CHP'li Öztunç'un konuşmasından satır başları şöyle: 

HERKES PERİŞAN: İktidar milleti unuttu. İktidara milleti hatırlatmak için sahadayız. Niye sahadayız, çünkü millet büyük sıkıntı, sefalet çekiyor. İşçi, çiftçi perişan. Kuvay-i Milliye kenti Uşak’ta önceden pancar vardı değil mi? Türkiye’nin ilk şeker fabrikası burada açılmadı mı? Pancar, tütün üreticisi Uşak’ta sıkıntı yaşamıyor mu? Yaşıyor. Peki esnaf? Esnaf daha büyük sıkıntı yaşıyor. Ekonomik krizin üstüne bir de koronavirüs krizi geldi. Tüm dünyayı etkiledi, ama Türkiye’yi daha çok etkiledi. Çünkü Türkiye’de iktidarda beceriksizler vardı.

KEÇİÖREN’E GİT: Tayyip Erdoğan, sarayında keyif içerisinde yaşıyor. Elektriğe, suya, doğalgaza, ekmeğe, yağa, yumurtaya, apartman aidatı para ödemiyor. Kendisi sarayda yaşıyor, milletin derdinin ne olduğunu bilmiyor. Kasımpaşa’da doğdu. Başbakan olduğunda Ankara’ya Keçiören’de mütevazı bir eve yerleşti. Saraya geçince her şeyi unuttu. Uşak’tan çağrı yapıyoruz; Ey Tayyip Erdoğan, hani kendisi böyle der ya, arada bir Keçiören’deki evine git, bir de oranın penceresinden millete bak. Millet sefalet, perişanlık içerisinde.

BOĞAZİÇİ: Bu öğrenciler kendilerini geliştirip belki bir aşı bulacaklar. Belki farklı bir uçak yapacaklar. Bir şey olacaklar bu çocuklarımız. Bu çocuklara böyle eziyet edilirse hiçbir şey olmaz. Çekin ellerinizi çocuklarımızın üzerinden. Çekin genç beyinlerden ellerinizi. Gençler, üniversite öğrencilerine kıymayın diyoruz. Geçmişte yapıldı da ne oldu. 80 öncesi kıydınız da ne oldu. Aslan gibi fidanlar toprağa düştü, öldürüldü, idam edildi. O beyinlere kıydınız, bugün acısını hep beraber yaşıyoruz. 19 yıldır bu ülkeyi yöneten ama kutuplaşmada hat safhaya getiren ey AKP, Uşak’tan açık çağrı yapıyoruz; Elini, öğrencilerimizin, gençlerimizin üzerinden çek.