TBMM’de torba kanun teklifi görüşmeleri sırasında CHP Kahramanmaraş Milletvekili Ali Öztunç’un çoğunlukla belediyeler üzerinden dönen yolsuzlukları ve israfı gözler önüne sermesi AKP sıralarında tepkiye yol açarken, muhalefet sıralarından ise büyük alkış aldı.

Öztunç’un Meclis kürsüsünden “Bakın, sıfırdan başlayıp ticaret yapmadan sadece belli görevlerde bulunarak bir insan 17 şirket, 28 gemi, 2 tane süper yat sahibi olabilir mi? Oldu. Sayın Binali Yıldırım'ın oğlu” sözleri ise genel kurula damga vurdu.

“17 ŞİRKET, 28 GEMİ, 2 SÜPER YAT! BU KADAR BAŞARI OLMAZ”

Öztunç’un Konuşmasından Öne Çıkan Satırlar Şu şekilde;

“Efendim, bugün 29 Mayıs, Fatih Sultan Mehmet'in İstanbul'u fethettiğinin yıl dönümü, 566'ncı yıl dönümü. Fatih, karadan gemileri yürüterek İstanbul'u fethetti ama bugün birileri İstanbul seçimlerini aldıktan sonra, İstanbul'u fethettikten sonra gemileri yürüttüler ne hikmetse, bir sürü gemi, gemicik sahibi oldular. Bakın, sıfırdan başlayıp ticaret yapmadan sadece belli görevlerde bulunarak bir insan 17 şirket, 28 gemi, 2 tane süper yat sahibi olabilir mi? Oldu. Sayın Binali Yıldırım'ın oğlu.

 Bence Binali Bey'in oğluna Nobel Ekonomi Ödülü verilmelidir. Bu kadar başarılı olamaz.”

“DOYMUYOR MU GÖZÜNÜZ?”

“Şimdi, İstanbul seçimlerinde niye çok ısrar ettiniz biliyor musunuz? Çünkü o kadar şey çıktı ki...

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek döneminde tanesi 26 bin liradan 32 milyon liralık ağaç alınmış. Bütün Ankara'ya ağaç diksen bu para gitmez. Nerede bu ağaçlar? Niye bu kadar para verildi? Bunlar ortaya çıktı.

İstanbul Büyükşehir Belediyesinde 643 yöneticiye 1.107 makam arabası, İSKİ'de 124 yöneticiye 874 makam aracı, İETT'de 48 yöneticiye 150 makam aracı tahsis edildi. Yiyin efendiler, bu kadar makam aracını ne yapacaksınız? Doymuyor mu gözünüz ya!”

“BUNLAR İÇİN YSK’YA DARBE YAPTIRDINIZ”

“Biliyor musunuz niye iptal ettirdiniz? Mesela, AK PARTİ'li Kartepe Belediyesinin 2018 yılında sadece çiçeğe ödediği para 8 milyon 677 bin lira. Ne kadar romantik bir belediye değil mi? Çiçeğe ödediği para 8 milyon 677 bin lira Kartepe Belediyesinin.İşte, bunlar için YSK'ye darbe yaptırdınız, İstanbul seçimlerini iptal ettirdiniz. İstanbul Büyükşehir Belediyesinden TÜGVA'ya giden para 74,3 milyon, TÜRGEV'e 51,6 milyon, Ensar Vakfına 29,8 milyon, Okçular Vakfına 16.6 milyon. Okçular Vakfına verilen bu parayla bütün Türkiye'ye ok atsanız, vallahi billahi dolmaz yani ha! Böyle bir para yok! Niye bu kadar para bu vakıflara aktarılıyor, bunu merak ediyorum, bunu sorguluyoruz.”

“SEÇİM MEYDANLARINDA VERİLEN SÖZLER NEDEN TUTULMUYOR”

 “Torba kanun getirdiniz, eyvallah, güzel, TRT var içerisinde, üniversite açılması var, Bahşili'nin isminin değişmesi var, her şey var. Ya, meydanlarda söz verdiniz polise, jandarmaya; 3600 niye yok? Niye yok torba kanunda? Emeklilikte yaşa takılanlar, meydanlarda söz verildi, EYT meselesi bu torba kanunda neden yok? Sözleşmeli öğretmenlerin kadroya geçirileceği söylendi, neden yok bu torba kanunda? "Döviz düşecek." dendi, "Faiz düşecek." dendi, "2,5 milyon insana istihdam yaratacağız." dediniz, yine torba kanunda bunlara ilişkin bir şey yok. Bizim seçim bölgesi "Kahramanmaraş'a hızlı tren gelecek." dediniz; hiç, ne hız var ne tren var, daha o da yok. Yine, Elbistan ilçemde "Havaalanı yapacağız." dediniz, 2 seçim önce, havaalanı da yok. Bari şu torba kanunun içerisine bizim Elbistan'a bir havaalanı koysaydınız da birazcık da Elbistanlı mutlu olsaydı diyorum.”

“KAHRAMANMANLAR STADYUMUNUN YAPILMASINI TALEP EDİYORUZ”

“Hazır Kahramanmaraş'tan laf açılmışken bakın, Kahramanmaraşspor var, Kahramanmaraşspor. Buradan Edelere sesleniyorum, Kahramanmaraşspora bir stadyum gerekiyor. Spor Bakanımız, evet, kutluyorum, pek çok ile stadyumlar yaptırdı; Kocaeli'ne, Erzurum'a, Gaziantep'e, Sivas'a, Kayseri'ye, evet, kutluyorum. Ya, Kahramanmaraş'a da bir stadyum yaptırın, ne olacak sanki. Hadi geçtik 30-35 bin kişiliği, 15 bin kişilik bir stat yaptırın, güzel bir stadımız olsun. Belki Millî Takım gelir, bir maç yapar, Kahramanmaraş da o Millî Takımı izler. Bu stadyumu istiyoruz. Kahramanlar stadyumunun Kahramanmaraş'a yapılmasını talep ediyoruz. “

ELBİSTAN-GÖKSUN YOLU…

 “Bazı aşklar vardır ya; hani sürer, platoniktir. Bizim Elbistan-Göksun yolu da öyle oldu. Ben çocuktum, o yol başlamıştı; geldik 40 yaşına, 43 yaşına; kafa kel, ağızda diş kalmadı, yaşlandık; hâlâ Elbistan-Göksun yolu yapılıyor. Sizlerden rica ediyorum.”