Öztunç, RTÜK'ün uygulamalarında çifte standart gösterdiğini belirterek; "A Haber her gün Kemal Kılıçdaroğlu'na, muhalefet milletvekillerine her türlü hakareti ediyor. Bırakın hakareti küfür ediyor. Ama A Haber'e bir tane ceza vermiyor." ifadelerini kullandı.

Öztunç'un açıklaması şöyle:

Kimse darbe lafını ağzına almıyor, darbe çığırtkanlığı yapmıyor. Sadece AK Partililer 'darbe' diyor. Ne darbesi? Darbeyi yapacaksa elinde silah olan yapar, zabıtayla mı darbe yapacak CHP?

RTÜK laf kalabalığı yaparak, kurduğu baskıyı örtmeye çalışmış. Devlet büyüklerine hakaret etmiyor kimse. Eğer buna ceza verilecekse A Haber her gün Kemal Kılıçdaroğlu'na, muhalefet milletvekillerine her türlü hakareti ediyor. Bırakın hakareti küfür ediyor. Ama A Haber'e bir tane ceza vermiyor. Bir tek devlet büyüğü Recep Tayyip Erdoğan mı? Ana muhalefet partisinin genel başkanı devlet büyüğü değil mi? Protokolde yeri ver ama ona hakaret ediliyor, hepimize, bütün muhalefet milletvekillerine bu kanallarda her gün küfür ediliyor. Bunlara ceza verilmiyor. Ama başka kanallarda en ufak eleştiri yapılınca ceza kesiliyor. Üstelik Recep Tayyip Erdoğan'a hakaret de yok, burada eleştiri var. RTÜK'ün önce eleştiri ve hakareti ayırması gerekiyor. Eleştiriye ceza verilmez, her yerde ve herkese yapılabilir. Hakarete ceza verilir.

Kimseden talimat alınmaz diyor, ben eski RTÜK üyesiyim, RTÜK üyesi AK Partililerin hangi bakanlardan, Saray'dan nası talimat aldıklarını çok iyi biliyorum. Geçsinler o işi. Birebir Saray'dan talimat alarak iş yapıyorlar. Saray'ın sopası olarak görev yapıyorlar. Öyle laf kalabalığı yaparak da günahlarını kapatamazlar.

RTÜK, yayın kuruluşlarını bir sürü suçla itham etmiş. RTÜK görevi yayın kuruluşlarına itiraf atmak, hakaret etmek değildir. RTÜK görevini iyi yapamadığı için, aynı zamanda üyeleri de talimatla iş yaptıkları için bu tip açıklamalarla konuyu kapatmaya çalışıyorlar.