Öldürüldüğü iddia edilen Kayıp Suudi gazeteci Cemal Kaşıkçı'yla ilgili durum belirsizliğini koruyor. Kaşıkçı'nın yakındalrı Suudi Arabistan Başkonsolosluğu önündeki bekleyişini sürdürüyor. Olayla ilgili açıklama yapan AK Parti Genel Başkan Danışmanı Yasin Aktay, "Bir ay kadar önce görüşmüştük. Bana, Suud vatandaşlarına yönelik yapılabilecek operasyonlardan endişelerinden bahsetmişti. Türkiye'de yapılamayacağına dair ifadeleri olmuştu. Türkiye'de bu tip operasyonlar yapamayacaklarına dair güven duyuyordu. Çok vahim bir durum." dedi.

AKTAY: SUUD VATANDAŞLARINA YÖNELİK YAPILABİLECEK OPERASYONLARDAN BAHSETMİŞTİ

Habertürk TV yayınında konuşan AK Parti Genel Başkan Danışmanı Yasin Aktay şunları söyledi:

Bir ay kadar önce görüşmüştük. Bana, Suud vatandaşlarına yönelik yapılabilecek operasyonlardan endişelerinden bahsetmişti. Türkiye'de yapılamayacağına dair ifadeleri olmuştu. Türkiye'de bu tip operasyonlar yapamayacaklarına dair güven duyuyordu. Kendisiyle ilgili böyle bir durum olduğunu tam olarak ifade etmemişti. Ben de kendisine yardımcı olabileceğim yönünde ifadem olmuştu.

"TÜM GELENEKLERİ YOK EDEN, DARBE VURAN BİR DURUM"

Çok vahim bir durum. Acı bir durum. İnsanların neye güvenecekleri açısından zor bir durum. Tüm gelenekleri yok eden, darbe vuran bir durum.

"O SAATTE DE 2 UÇAK DOLUSU İNSAN GELİYOR VE AYNI SAATLERDE KONSOLOSLUKTA BULUNUYOR"

Randevuyla gidiyor. 2 saat öncesinden konsolosluğa haber veriyor. Saat 13.00'te geliyorum diye bilgi veriyor. Randevulaşıyorlar. Saat 13.00'te "evrakın hazır" diye bekliyor. O saatte de 2 uçak dolusu insan geliyor ve aynı saatlerde konsoloslukta bulunuyor. Bana 16.40 civarı haber veriliyor. 3 saat 40 dakika sonra ilk haber alanın ben olduğumu anlıyorum. Ben gerekli yetkililere haber veriyorum. Bütün tedbirlerin de alındığını biliyorum.

"İLK ALDIĞIM YANIT ÇOK VAHİM"

İlk aldığım yanıt çok vahim. Girip çıkmaması olağanüstü bir durum. Orası bir konsolosluk, diplomatik bir merkez. Cemal Kaşıkçı bilinmeyen bir insan değil. Dünya çapında bir insan. Türkiye'de de tanınan bir insan. Benim de şahsi bir dostluğum var. Suudi Arabistan'ın en entelektüel insanı olarak biliniyor. Onu herkes tanıyordu. Görüşleri ilgiyle izlenmesi gereken bir insan. Kendisine bir şey yapılmayacağı güvenle gitmiş oldu.

Türk emniyeti, istihbaratı hiçbir şey kaçmaz ondan. Eğer bir operasyon o saatten sonra yapılmış olsaydı kesinlikle yapılamazdı. Belli ki 13.00 ile 16.40 arasında bir şey yapılmış olacak."

Editör: TE Bilişim