Akdeniz’in son incisi Pazarcık, kuru üzüm ve peynirde olduğu gibi Sarımsakta da Türkiye’nin önemli üretim üslerinden biri olduğunu gösterdi. Pazarcık’ta üretilen Türkiye’nin en iyi sarımsağının hasadı başladı. Pazarcık’ın Narlı ve Beşçeşme Mahallesinde sarımsak hasadını yerinde ziyaret ederek üreticilere de yardım eden Pazarcık Belediye Başkanı İbrahim Yılmazcan; “kuru üzümümüz ve peynirimizle ilgili çalışmalarımızı yapıyoruz. Koronavirüs sürecinde de gördükki; bağışıklık sisteminin en önemli aktörlerinden biri de sarımsak.

Pazarcık’taki kırsal mahallelerde de yüzler gülüyor Pazarcık’taki kırsal mahallelerde de yüzler gülüyor

Bölgemizde Sarımsak hasadı başladı, biz de üreticimizin yanındayız. Türkiye’nin en iyi sarımsağı bu coğrafyada yetişiyor. Pazarcıklı çiftçilerimiz bu işe alın terini koyuyor, tüm emeğini sergiliyor. İçine de sevgi kattıktan sonra en lezzetli ve kaliteli sarımsak bu topraklardan çıkıyor. Türkiye’nin her bölgesine buradan gönderiyoruz. Ayrıca Pazarcık sarımsağı tüketicilerin de aradığı sarımsak haline geldi. İlçe olarak Türkiye’nin sarımsak ihtiyacının büyük bölümünü karşılamaktan yana da gururluyuz.” Dedi.

Sarımsağın faydalarının saymakla bitmediğini de hatırlatan Başkan Yılmazcan, üreticinin her zaman yanında olduklarını ve olmaya da devam edeceklerini dile getirerek belediyenin tüm imkanlarını üreticilere açtıklarını ifade etti.

Editör: TE Bilişim