KYK da 2015-2016 dönemi sona erdi. Bu dönemde kurumumuzda neler yapıldığını anlatmadan evvel, güzel çalışmaların şahsımız marifetiyle olmadığını bildirmekle başlamak istiyorum.

Sadece şehrimizde değil, bütün şehirlerimizde aynı faaliyetler yapılmıştır ve kurumumuz çalışanları; yeni programlar doğrultusunda ellerinden geleni yapmaktadırlar.

Hükümet politikası çerçevesinde; Gençlik ve Spor bakanlığımızda,  KYK da donanıma verilen önem kadar belki daha fazla, eğitim faaliyetlerine önem verilmesi gerektiği anlayışı hakim olmuştur. Gençler üzerine yoğunlaşan bakanlığımızın  ve yereldeki siyasetçilerimizin katkılarıyla adımlar atıldığını bildirmekte fayda var. Ayrıca genel müdürümüz sayın Sinan Aksu’nun cesur adımları ve atılımları bizlere çok büyük destek olmuştur. Emeği geçen hocalarımıza, STK larımıza, kurumlarımıza, siyasetçilerimize, belediyelerimize, özellikle gece gündüz demeden çok büyük özveriyle çalışan mesai arkadaşlarıma ve bir anda aklıma gelmeyen bütün dostlara ayrı ayrı teşekkür ediyorum. 

Dönem değerlendirmesini iki türlü yapabiliriz;

1-) Fiziki faliyetler;

- Elbistan'da 15 Ağustos'da teslim alınacak 300 kişilik bina ile karma yurt problemine son verildi.
- Afşin'de 500 kişilik yurt inşaatı yatırım planına girdi.
- Pazarcık'ta üniversitenin verdiği arsa üzerinde yurt yapma çalışmaları devam ediyor.
- Andırın'da üniversitenin tahsis edeceği arsa üzerinde girişimde bulunuldu, öğrenci sayısına ve ihtiyaca göre genel müdürlüğümüzün değerlendirme yapması bekleniyor.
- Göksun'da şartlara uygun ikinci bir yurt arayışı devam ediyor, çünkü o ilçemizde de, kız ve erkek yurtlarımız aynı bahçe içerisinde yer alıyor.
- Merkezde Avşar yurdumuz ile kampüs arasında 3000 kişilik yurt yapabilmek için tahsis çalışmalarının sonuçlandırılması bekleniyor. Bunun dışında, kurumumuza kiraya bina vermek isteyen bina sahiplerinin değerlendirme süreci devam ediyor.

2-) Eğitim faaliyetleri;

Öncelikle vatanı seven, milli ve manevi değerlerine bağlı, alanında başarılı, özgüveni yüksek bir gençlik yetiştirilmesi hedeflendiği için bütün çalışmalar bu bağlamda gerçekleşti. 

- Bütün yurtlarımızda sınıflar açıldı ve bu sınıflarda Osmanlıca, Kur'an-ı Kerim, Almanca, İngilizce, Arapça, tezhip, takı tasarım, ahşap boyama, sim sırma, kuaförlük vs. kursları düzenlendi. Diyanet İşleri Bakanlığıyla ve hayrat vakfıyla yapılan protokol çerçevesinde yurtlarımıza her hafta vaiz ve vaizeler geldi. Kitap okuma, tarih, ilahiyat ve edebiyat atölyeleri gibi gruplar oluşturularak öğrencilerle hocaların beyin jimnastiği yapmaları sağlandı. Kariyer günlerinde şehrimizin örnek isimleri yurdumuza davet edilerek öğrencilerimize tanıtıldı. Türkiye'nin tanıdığı büyük isimler şehrimize getirilerek öğrencilere konferanslar verdirildi. Geziler, piknikler tertiplendi. Sosyal faaliyetlere devam eden öğrenciler, gezilerle, tabletlerle ve süpriz hediyelerle ödüllendirildi. Bu faaliyetler tamamen gönüllülük esasıyla yapılmasına rağmen katılım yüzde on beş - yirmi civarında gerçekleşti. Yani ilçelerimizle beraber 5000 öğrencimizden 750-1000 civarında öğrenci bu faaliyetlerden gönüllü faydalandı. Gençlerimiz ilgi ve yeteneklerine göre vakitlerini değerlendirme fırsatına sahip oldular. Mesai arkadaşlarımın gayreti ve öğrencilerin memnuniyetiyle bu sayının artacağı muhakkak.

Rabbim, bugünlerimizi aratmasın ve gençlerimizi kötü niyetli insanların projelerinden muhafaza etsin.