Özellikle son iki ayda yürütülen hummalı çalışmanın Kahramanmaraş için sevindirici olduğunu belirten Ateş, amaçlarının bağcıyı dövmek olmadığını ifade ederek “ortak akıl ve istişareyle, kentin sorunlarını birlikte çözelim” mesajı verdi.

Restorasyon çalışmalarının uzaması nedeniyle Kahramanmaraş kamuoyunun sık sık eleştirdiği Kahramanmaraş Kalesindeki özellikle son iki ayda yürütülen hummalı çalışma hem çevredeki vatandaşların hem de muhalefetin dikkatini çekti. En son kapıdaki kilidi kırarak kaleye giren CHP Onikişubat İlçe Başkanı Ateş, bu sefer çalışmaları yerinde incelemek için Kahramanmaraş Kalesi’ne çıktı. Burada görevlilerden yürütülen çalışmalar hakkında bilgi alan Ateş, gayretlerinden dolayı Büyükşehir Beleidye Başkanı Hayrettin Güngör’e Fen İşleri Daire Başkanı ve çalışanlara teşekkür etti. 

“BİR ÇALIŞMANIN OLMASI BİZİ MUTLU ETTİ!”

Ateş, burada yaptığı açıklamada; “Tarihi Kahramanmaraş Kalemizdeyiz. Devam eden çalışmaları yerinde incelemeye geldik. Daha önce kaleye iki defa gelmiştik. O zaman harabe haldeydi. Şu an bir çalışma var. Çalışmanın olması tabi ki bizi mutlu etti. Demek ki neymiş; istenilirse her şey yapılabilirmiş. Çok da kolay, hem de pahalı olmadan bütçeye çok fazla külfet getirmeden, memleketimize külfet getirmeden bazı şeyler yapılabilirmiş. Ben öncelikle bu çalışmayı başlatan Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkanı Sayın Hayrettin Güngör’e teşekkür ediyorum. Çalışmaların Büyükşehir Belediyesi Fen İşler Daire Başkanlığı kontrolünde Park ve Bahçeler Müdürlüğü tarafından yürütüldüğünü öğrendik. Emeği geçen herkese çok teşekkür ediyorum. Daire Başkanımıza, Park ve Bahçeler Müdürümüze çok teşekkür ediyorum. Çalışan işçilerimizin ellerine sağlık. Onlara da kolaylıklar diliyorum. Burada bir emek veriyorlar” dedi.

“AMACIMIZ BAĞCIYI DÖVMEK DEĞİL, ÜZÜM YEMEK”

Kalemizde bir çalışmanın olması bizi mutlu etti. Eğer bu çalışmada bizim de küçücük de olsa bir katkımız varsa ne mutlu bize! Bizim için önemli olan bağcıyı dövmek değil; üzüm yemek. Tarihi Kahramanmaraş Kalemizin bu şehre yakışır bir biçimde bir an evvel hizmete açılmasını istiyoruz. Sayın Güngör’den ben buradan istirham ediyorum: Çalışmayı biraz daha hızlandırır, yağmur, çamur, kış olmadan çalışma neticelenirse çok çok daha iyi olacaktır. Işıklandırmayla ilgili görseli de gördük. Ellerine sağlık. Tüm işlemler bittikten sonra Kahramanmaraş’a yakışır bir hale geleceğini ümit ediyorum. Bu konuda da her zaman söylüyorum. Bu memleket için bir taşı bir taşın üstüne koyan herkesin yanındayız. Sonuna kadar destekçisiyiz ve üzerimize de ne düşüyorsa yapmaya hazırız. Çalışmalar devam ediyor. Ümit ediyorum kısa bir sürede Kahramanmaraş Kalesi hizmete açılır; hem yerli hem yabancı turistlerimizin uğrak yeri olur. Burada çok güzel sosyal donatılar düşünülebilir. Bu ve bunun gibi projelerde eğer ne zaman ihtiyaç duyarlarsa Büyükşehir Belediyesi’ndeki arkadaşlara fikirlerimizi, düşüncelerimizi paylaşmaya her zaman açığız ve hazırız. 

“ÖNSEN KÖPRÜSÜ’NE BİR AN ÖNCE BAŞLANILMALI!”

Son günlerde şehrimizdeki billboard ilanlarında görüyoruz. Önsen Köprüsü’nün yapımıyla ilgili tarihin gün ışığına çıkarılmasıyla ilgili ve Menzelet Barajı etrafına yapılması düşünülen Millet Bahçesiyle ilgili ilanlar var. Ben buradan bir çağrı yapmak istiyorum. Gelin bu millet bahçesi işini biraz erteleyin. Şehrin daha önemli sıkıntıları ve sorunları var. Merkezdeki sorunları çözmeye çalışalım. Tekke’deki kentsel dönüşüme, Evet! Rantsal dönüşüm olmaması koşuluyla, Evet! Önsen Köprüsü bir an önce başlamalı! Sonuna kadar katılıyorum. Sonuna kadar destekliyorum. Ama bunun gibi aciliyeti olan projeler varken; diğer projeler bir parça bekleyebilir. Gelin hep birlikte, ortak akılla bu kentte bütün sorunların çözümüyle ilgili fikir birliği yapalım.