Kış ayları ile birlikte başlayan şiddetli rüzgar ve fırtına, sobalı evlerde oturan vatandaşları tehlikeyle karşı karşıya bırakıyor. Kahramanmaraş'ta da Toplum Destekli Polislik Şube Müdürlüğü ekipleri konu ile ilgili olarak yaptığı bilinçlendirme çalışmalarına devam ediyor.

Ekipler, Onikişubat ilçesi Dumlupınar mahallesinde soba zehirlenme belirtileri nelerdir? Karbonmonoksit vücudu nasıl etkiler? Karbonmonoksit zehirlenmesi nedir? konulu başlıklardan oluşan bilgilendirmeler yaptı. Mahalle sakinleri evlerinde ziyaret edilerek, soba yakma ve baca temizliği teknikleri hakkında bilgilendirildi. Ekipler bir evde uygulamalı olarak sobanın nasıl yakılması gerektiğini gösterdi.

Polislerin yaptığı bilgilendirme sonrasında ekiplere teşekkür eden Elife Şavkılı, ''Bugün bilmediğim detayları  öğrendim. İçine nasıl kömür ve odun koymamız gerektiğini anlattılar. Yakarken dikkat etmemiz gerekenleri söylediler'' dedi.

Dumlupınar Mahalle Muhtarı Serdar Şavkılı ise, ''TDP ekiplerine çok teşekkür ederiz. Çünkü sadece soba kurulumları hakkında değil, vatandaşların her türlü sıkıntıları hakkında bilgilendiriyorlar. Bugünde sobanın nasıl yakılması gerektiğini anlattılar. Ben buradan mahalle halkıma sesleniyorum; Bu uyarıları hafife almayalım. Lütfen dikkate alalım ve bacalarımızı, borularımızı düzenli temizleyelim. Allah korusun 'Sessiz ölüm' olarak adlandırdığımız karbonmonoksit gazı yüzünden insanlar hayatını kaybediyor. Ekipler konu ile ilgili olarak bilgilendirmeler yaptı. Bende bugün bilmediğim bir kaç husus hakkında yeni bilgiler öğrendim. Eskiden boru yüksek ve uzun olursa içeriyi daha iyi ısıtır diye biliyorduk. Ekiplerden öğrendik ki, borunun 1.5 metreden fazla olmaması gerekiyormuş'' ifadelerine yer verdi.

HABER-FOTO: ÖMER FARUK SALMAN