Kahramanmaraş programında ilk olarak Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi 2019-2020 Akademik yılı açılışına katılan Mahir Ünal daha sonra Avşar Yerleşkesinde yapımı devam eden inşaatları gezdi. Ünal, Malik Ejder Türbesi ziyaretiyle devam ettiği programını, teşkilatta yapacağı iki toplantı ile sonlandırdı. Salı günü programı ise ilk olarak Germanicia Antik Kenti Çalıştayı ile başladı. Öğle yemeğinde gazetecilerle buluşan Ünal, sanayi kooperatifini ve sanayi esnafını ziyaret etti.

‘’TÜRKİYE GENELİNDE UYGULANACAK’’

Kervanhan’da düzenlenen öğle yemeğinde medya ve belediye ilişkileri üzerine toplantı gerçekleştirildi. Önceden yaşanan sorunların ve genel olarak değerlendirmelerin yapıldığı toplantıda, Türkiye genelinde böyle bir sorun yaşandığını belirten Mahir Ünal, ‘’Kahramanmaraş’ta hayata geçireceğimiz formül, eğer başarılı olursak 5 yıl içinde tüm Türkiye’de uygulanacak. Bu sorun sadece burada yaşanmıyor. Her yerde böyle sorunlar oluyor. Tanıtım Medya Başkanı olarak bu formülü diğer şehirlere örnek göstereceğim’’ dedi.

‘’KOMİSYON KURULU KARAR ALDI’’

Gazetecilerin belediyelerle ilişkisinde Türkiye geneline örnek olacak formül ile ilgili olarak, Kahramanmaraş’ta 4 cemiyet başkanı ve Büyükşehir Belediyesi, Merkez İlçeler Onikişubat ve Dulkadiroğlu basın müdürleri, AK Parti Kahramanmaraş İl Başkanlığı Tanıtım Medya sorumlusunun yer aldığı komisyonda görüşmeler yapıldı. Bunların neticesinde ise yapılacak çalışmalarla ilgili olarak kurumların nasıl kategoriye ayrılacağı belirlendi. Toplantı da ise komisyon kararları ve detaylarıyla ilgili açıklamalar yapıldı.

HABER-FOTO: ÖMER FARUK SALMAN