Ak Parti Kahramanmaraş Milletvekili ve Genel Başkan Yardımcısı Mahir Ünal’ın kızı Cuma akşamı İstanbul Haliç Kongre Merkezinde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın teşrifleriyle gerçekleşen düğün merasimiyle dünya evine girdi. Düğüne katılmak üzere İstanbul’a gelen şehrin usta gazeteci yazar ve televizyon programcıları Mehmet Taş (Maraş Gündem ), Mustafa Nuri Şirin (Ede Ajans), Basın İlan Kurumu İl Müdürü Abid Vanlı (Havadis Maraş), Serintepe Mahallesi Muhtarı Ramazan Gürbak düğün merasimi sonrası İstanbul turu yaptı. Cumartesi sabahı Tarihi Yarımadayı gezen grup öğle saatlerinde İstanbul boğazında yat gezisi yaptı.

Günü birlik İstanbul gezisi akşamında Güngören Kent Konseyi Başkanı ve KentMaraşder Genel Başkanı Bilal Ardıç beyin İstanbul Edirnekapı Mihrimah Sultan Camii yanında açtığı Maraş Kelle Paça’yı ziyaret ettiler. Usta aşçıların yetiştiği Karamanlı mahallesinden Hüseyin Kesmegülü ve Timur Culfa ustanın enfes lezzetlerini yerinde tattılar. Emekli eğitimci ve inşaat sektörünün tanınmış siması Mustafa Ceren ve 46tv kanalı sahibi Eyüp Kadir Kılcı’nın da katıldığı ziyaret programı sonrası hep birlikte Bilal Ardıç başkanın Bahçelievler de bulunan ve Kahramanmaraş gündeminin lobi üssü Cafe Biyer ziyaret edildi. Başkan Ardıç misafirperverliğinde gerçekleşen ve tanınmış avukatlarımızdan “altın değerlerimizden” Bekir Dedeler ve Zekeriya Türkyılmaz ile İBB İmar Komisyonu Başkanı Yüksel Akyol’da katıldığı programda çay tadında muhabbet Maraş Kabarcık üzümüyle tadından yenmez muhabbete dönüştü. İstanbul da Kahramanmaraş’ı yaşadılar. İstanbul’a kim gelirse mutlaka bir uğrak verdiği mekândır. Şehrin değerleri buluştu yerin adı Cafe Biyer şimdi de Edirnekapı Maraş Paça oldu. Kahramanmaraş Kelle Paça gribal hastalıkların en doğal ilacı olduğu uzmanlarınca kanıtlandı.

“Kahramanmaraş basın camiamızın usta değerleri İstanbul’dan feribotla Bursa’ya geçerken Bursa’dan Kahramanmaraş’a doğru araçla yola çıktı. “

EKONOMİ VE İŞ DÜNYASI DA MARAŞ PAÇA’DAYDI

Ak Parti Kahramanmaraş Milletvekili ve Genel Başkan Yardımcısı Mahir Ünal’ın kızının düğün merasimine şehrin altın markası MADO Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Atilla Kanbur ve Mado ailesinden Mehmet Alaattin Nalcıoğlu ile katıldı. Düğün öncesi Mado ailesi Maraş Kelle Paça’yı ziyaret etti.

Kahramanmaraşlı başsavcı vekillerimizden Mehmet Demir, Vergi Baş müfettişlerimizden Hacı Gökhan Gül, iş insanları Mehmet Daş ve Zekeriya Türkyılmaz da katılanlar arasındaydı.

Cumhurbaşkanlığı Ekonomi Kurulu Üyesi ve Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurulu Başkanı Mehmet Ali Akben, Ak Parti Kahramanmaraş il başkanı Ömer Oruç Bilal Depgici, Dulkadiroğlu belediye başkanı Necati Okay, il ve ilçe başkan ve yardımcıları, Yakup Doğan ve 46tv Eyüp Kadir Kılcı katıldı.

Edirnekapı Mihrimah Sultan Camii ile tarihi hamam arasında ana cadde üzerinde yer alan mekana her gün bir başka Kahramanmaraş’ın tanınmış siması dostlarıyla uğrak veriyor. Diyebiliriz ki artık İstanbul da Kahramanmaraş, Edirnekapı Maraş Kelle Paça’da!. Sizde aileniz ve dostlarınızla Kahramanmaraş mutfağını keşfedin. Sizin de hakkınız.