Etkinliğin açılış konuşmasını yapan KAGİM Müdürü ve KAGİT Akademik Danışmanı olan Doç. Dr. Ali Haluk Pınar bu etkinliğin yapılması imkânını sağlayan üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Niyazi Can’a ve İİBF Dekanı Prof. Dr. Mustafa Taşlıyan’a teşekkür ederek konuşmasına başladı. Kariyer planlama ve yönetimi konusunun önemine değinen Pınar, öğrencilerimizin geleceklerini planlamalarına katkı sağlayabilmek amacıyla bugüne kadar düzenledikleri kariyer etkinliklerini sürdüreceklerini ifade etti.

Etkinlikte, Gazi Üniversitesi Öğretim Üyesi ve KPSS Uzmanı olan Dr. Öğretim Üyesi Levent Ersin Orallı konuşmacı olarak yer aldı.

Dr. Öğretim Üyesi Levent Ersin Orallı kendi kariyerinden de örnekler vererek, öğrencilerimizle karşılıklı etkileşim içerisinde “kariyer planlama ve yönetimi” konusunda bilgi aktarımında bulundu. Orallı, salonda bulunan öğrencilerin içlerinden kaymakam, uzman, müfettiş çıkacağını ancak bu mesleklere iyi bir hazırlık sürecinden geçilerek ulaşılabileceğini belirtti.

Öğrencilere üniversiteyi bitirdiğinde hangi işte mutlu olacaklar ise o işi yapmanın doğru olacağını belirten Orallı, KSÜ öğrencileri için de kendisinin Kahramanmaraş Yediiklim KPSS kurs merkezinde, sınavlarda başarılı olması için bilgilerini paylaşacağı mesajını verdi.

KPSS sınavlarında Türkiye çapında dereceye giren Ertuğrul Sinan Kızmaz ise “KPSS sınavlarında başarılı olabilmek için hangi yöntemlerle hazırlanılması gerektiği” konusunda bir sunum gerçekleştirdi.

KSÜ İİBF öğretim üyeleri ve öğrencilerinin yoğun katılımının olduğu etkinlik günün anısına fotoğraflar çekildi ve hediye çekilişleri ile son buldu.

Proğram sonrası değerlendirmelerde bulunan Yediklim Akademi Kurum Müdürü Mustafa Çelik: Ankara’dan misafir ettikleri Gazi Üniversitesinden Dr. Levent Ersin Orallı ve A Grubu KPSS hocalarımızı, KSÜ öğrencilerimizle buluşturarak öğrencilerimizin geleceğini şekillendirmede ufuk açmaya çalıştıklarını ifade etti.

Çelik, ayrıca 2020 KPSS A Grubu için Levent Hocamızla birlikte Ankara’dan gelecek hocalarımızla Yediiklim Akademi’de A Grubu kurs hizmeti vereceğini ifade etti.