Türkiye İş Kurumu tarafından istihdama sağlanacak katkı için 3 farklı şehirde görevlendirme yapılacaktır. Geçici çi alımı statüsünde olan personel alımları için Diyarbakır, Kahramanmaraş ve Isparta şehirleri dahilinde TYP personeli alımları yapılacağı bildirildi.

TYP Nedir?

Toplum Yararın Programlar (TYP) bilinen ve her ay Türkiye genelinde binlerce kişilik kontenjan açılan sistem; geçici işçi alımı statüsünde hem iş arayan vatandaşların geçici olacak ekonomiye dahil edilmesi hem de kurum ve yerel yönetimlerin dönemsel kamu hizmetlerinin yerine getirilmesi için planlanan bir istihdam sistemidir.

Unvan ve Kontenjan Bilgileri

Yapılacak olan görevlendirmeler için; Diyarbakır şehri dahilinde 80 kişilik kontenjan ile SB Şoför alımı yapılacağı açıklanmaktadır.

50’şer kişilik diğer alımlar dahilinde Kahramanmaraş için SB Şoförlük ve Isparta ili için de Çevre temizliği, Kamusal altyapının yenilenmesi, Ağaçlandırma, Park düzenlemeleri alanında görevlendirmeler yapılacaktır.

Başvuru Süreci ve Tarih Bilgisi

TYP personel alımları için Diyarbakır başvuruları 2 Aralık 2020 gün sonunda son erecektir. Kahramanmaraş alımları da 2 Aralık’ta sona erecek olup; Isparta başvuruları ise 4 Aralık 2020 tarihinde son başvuru tarihine sahiptir.

Görev Zamanlar Ne Zaman?

Diyarbakır TYP için 11 Aralık 2020’de başlayacak görevlendirmeler 10 Haziran 2020 tarihinde son erecektir.

Kahramanmaraş için 10 Aralık 2020’de başlayacak olan görevlendirmeler 8 Haziran 2020’de sona erecek olup; Isparta görevlendirmeleri ise 16 Aralık 2020’de başlayacak olup; 14 Haziran 2020 tarihinde sona erecektir.

TYP Başvuru Numaraları

Diyarbakır TYP için başvuru numarası 298208’dir. Kahramanmaraş TYP başvuru ilan numarası 298209 olup; Isparta TYP başvuruları için de yukarıda yer alan tarihler dahilinde 297810 numaralı ilan ile başvuru yapmak mümkün olacaktır.

Başvurular İŞKUR TYP resmi internet adresi üzerinden online olarak yapılacaktır.