(MARASPUSULA)-15 yıl önce gittiği Hollanda’nın Rotterdam kentinde yaşayan ve korona virüse yakalanan Kahramanmaraşlı 32 yaşındaki Akın Ardıç, kendisi ve ailesinin tedavi süreçlerinin yeterli olmadığını söyleyerek Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'dan yardım istedi.

Eşi ve kendisi korona virüse yakalanan Ardıç tedavi için hastaneye alındı. Eşinin evde tedavi edilirken 2 çocuğu ise komşularına emanet edildi.

Hastalığın ilerlemesiyle hastaneye kaldırıldığını belirten Ardıç, hastanede 2 kez kalp krizi geçirdiğini ve doktorların kendisiyle ilgilenmediğini ifade etti.

Gözyaşı dökerek Türkiye’den yardım isteyen Ardıç; “Sayın Cumhurbaşkanım, Sağlık Bakanım, Hollanda Roterdam’da ikamet ediyorum. 2 çocuk babasıyım, Covid’den dolayı beni hastaneye aldılar, hastanedekilerin hiç haberi olmadan 2 kez kalp krizi geçirdim. Şimdi beni buradan alıp daha kötü bir hastaneye götürmek istiyorlar. Burada benimle ilgilenen yok ve hiçbir şekilde yardımcı olamayacaklarını söylüyorlar.

Allah Rızası için Sayın Cumhurbaşkanım, Sayın Sağlık Bakanım sizden tek ricam öleceksem de memleketimde öleyim, önce Allah’a sonra sizlere sığınıyorum. Ne olur beni buradan alın. Beni bizim hekimlerimize emanet edin. Beni kurtarın. Allah Rızası için yardımlarınızı bekliyorum.” Diye konuştu.