İstanbul’da yaşayan Anavatan Partisi (ANAP) Kahramanmaraş eski Milletvekili ve eski Devlet Bakanı Ali Doğan, Türkiye’de 90’lı yıllardaki mafya-siyaset ilişkilerinin odağında yer alan isimlerden olan Alaattin Çakıcıyla buluştu.

Türkiye yakın tarihine adını “ülkücü mafya lideri” diye yazdıran Alaattin Çakıcı, Organize suç örgütü lideri olmak suçlamasıyla yargılanarak hüküm giymiş ve 16 yıl cezaevinde yatmıştı.

Çakıcı, koronavirüs salgını nedeniyle çıkarılan Yeni İnfaz Yasası hükümlerince 15 Nisan gecesi cezaevinden tahliye edilmişti.

Çakıcı hapisten çıktıktan sonra bir çok kişiyle buluştu. Son olarak bu buluşmalara Kahramanmaraş’ın siyaset tarihine adını ‘efsane’ diye yazdıran Ali Doğan’da katıldı.

Doğan ve beraberindeki 2 kişi mafya babası Alaattin Çakıcıyla buluşup fotoğraf çektirdi.

Ali Doğan Kimdir?

Kahramanmaraş’ı 20 ve 21. Dönem olmak üzere iki dönem Türkiye Büyük Millet Meclisinde temsil etti.

1947 yılında Kahramanmaraş’ta doğdu. İstanbul Üniversitesi İktisat Fakültesi mezunudur. Bir süre Çekmece Nükleer Araştırma Merkezinde İdari Uzman olarak görev yaptı.

İstanbul’da uzun süre Kahramanmaraş’tan gelen öğrencilerin barındığı vakıfta başkanlık yaptı. O öğrencilere sahip çıktı.

Anavatan Partisinden 1991 seçimlerinde Milletvekili adayı oldu. 1995 ve 1999 Genel seçimlerinde Kahramanmaraş milletvekilliği yaptı. Bir ara Fatih Belediye Başkanı adayı oldu. Seçimleri kıl payı kaybetti.

1999 seçimleri sonrası kurulan kabinede Devlet Bakanlığı yaptı.

İstanbul’da yaşayan Ali Doğan serbest ticaret ile meşgul olmaktadır. Kendisine ait sigorta şirketi bulunmaktadır.

Evli ve 2 çocuk babası olan Ali Doğan, Kahramanmaraş ile irtibatını kopartmamış olup, her fırsatta kente gelmektedir. Siyasete nokta koyan Doğan çeşitli spor klüplerinde de aktif görevler yapmaktadır.

Alaattin Çakıcı kimdir?

Alaattin Çakıcı, 20 Ocak 1953 yılında Trabzon'un Arsin ilçesine bağlı Fındıklı köyünde doğmuş, Türk mafya babası ve organize suç örgütü lideridir.

Alaattin Çakıcı, hatırlanabilen ilk eylemlerinden birinde 17 yaşında bir İETT görevlisinin yaralanmasına karıştı, 1980 sonrasında ise 41 kişinin ölümü ve çok sayıda insanın yaralanması olayında adı geçti.

Alaattin Çakıcı, hatırlanabilen ilk eylemlerinden birini 17 yaşında bir İETT görevlisini yaralayarak gerçekleştirdi.

Trabzon’da doğan ve gençlik yıllarında ülkücü olan Alaattin Çakıcı daha sonra adını İstanbul’daki yasadışı faaliyetleriyle duyurdu. 1980’li yılların sonunda Ankara’daki parayı keşfeden Çakıcı bu dönemde İstanbul’da da iyice yerleşti.

1 Nisan 1984 tarihinde eski MİT görevlisi Süleyman Seba’nın başkan seçildiği Beşiktaş Jimlastik Klübü kongresinde salon güvenliğini sağlayan Çakıcı 1988’de yurtdışına çıktı. Emniyetin çağrısı üzerine 27 Ocak 1989’da Ankara’da polise teslim oldu, tutuklandı, yargılandı ve mahkum oldu. 7 Haziran 1989’da cezaevinden çıktı. 12 Eylül 1989’da İstanbul’da zorla tahsilat, haraç alma, pavyon kurşunlama gibi olaylara karıştığı için gözaltına alındı. 5 Mart 1994’de gazeteci Hıncal Uluç’u kurşunlattı.

19 Eylül 1994’de Emlak Bankası Eski Genel Müdürü Engin Civan’ı, Selim Edes ile Civan arasındaki alacak meselesi yüzünden adamı Davut Yıldız’a vurduttu. Civan Skandalında önemli rol oynayan ve bildiklerini mahkemede açıklayan eski eşi ve Dündar Kılıç’ın kızı Uğur Kılıç’ı 21 Ocak 1995’de Uludağ’da öldürttü.

Alaattin Çakıcı, 30 Mayıs 1995’de haraç vermeyi reddeden İşadamı Emin Cankurtaran’ı vurdurdu. Çakıcı’nın MİT tarafından ASALA’ya karşı Lübnan ve Yunanistan’da kullanıldığı iddialarına, 7. Cumhurbaşkanı Kenan Evren "Devlet bu tür adamları yararlı olacaksa kullanır" diye yanıt verdi.

1 Mayıs 1997’de Flash TV’de canlı yayına telefonla katılan Çakıcı, Türk Ticaret Bankası’nın Erol Evcil’e satışı için Özer Çiller’in, 20 milyon dolar komisyon istediğini söyledi. Çakıcı’nın Ahmet Özal’a ait Kanal 6’nın Mehmet Kurt’a satışını sağladığı, Çillerler’e yakınlığı ile bilinen Mehmet Üstünkaya’yı, DYP Milletvekili Cavit Çağlar’ı öldürmek için adamlarını görevlendirdiği, eski çalışma arkadaşı Tevfik Ağansoy’u öldürttüğü iddia edildi. Alaattin Çakıcı, İnterpol tarafından kırmızı bülten ile aranıyordu.

Alaattin Çakıcı, 17 Ağustos 1998'de Türk ve Avusturya polisiyle birlikte düzenlenen bir operasyonla modacı Canan Yaka ile sanatçı Selçuk Ural'ın kızı Aslı Ural'la birlikte Fransa'nın Nice kentinde yakalandı. Çakıcı'nın üzerinden Nedim Caner adına düzenlenmiş kırmızı bir pasaport ve 17.000 dolar çıktı.

Gazeteci Hıncal Uluç'u yaralamaya azmettirmek davasında 3 yıl 4 ay hapis cezası verildi.

– 15 kişinin yaralanmasıyla sonuçlanan Karagümrük Spor Kulübü Lokali'ne yönelik 26 Mart 2000 tarihinde düzenlenen silahlı saldırıyla ilgili davada, “çıkar amaçlı suç örgütü kurmak ve yönetmek” suçundan 3 yıl 4 ay, müessir fiile azmettirmekten de 14 yıl 9 ay cezaya çarptırıldı. Yargıtay çete suçundan verilen cezayı onarken, müessir fiile azmettirme cezasında usul eksikliği buldu.

– Borsacı Adil Öngen'in arabasının kurşunlanmasıyla ilgili olarak 10 yıl 10 ay cezaya çarptırıldı.

– Uludağ'da, 1995 yılında eski eşi Nuriye Uğur Kılıç'ın öldürülmesi olayında azmettirici olduğu iddiasıyla yargılandı ve 2006 yılında Bursa 1. Ağır Ceza Mahkemesi tarafından önce ömür boyu hapis cezasına çarptırıldı. Mahkeme, Kılıç'ın Çakıcı'ya söylediği “Öcalan senden daha şerefli” sözü nedeni ile tahrik indirimi yaptı ve neticede Çakıcı'ya 19 yıl 2 ay hapis cezası verdi.

– Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a hakaret ettiği gerekçesiyle 10 ay hapis cezası verildi.

Kırıkkale Keskin T Tipi Cezaevinde kalan ve şu anda Kırıkkale Yüksek İhtisas Hastanesinde tedavi gören organize suç örgütü Lideri Alaattin Çakıcı, Basın Danışmanı Ferhat Aydoğan aracılığı ile Cumhurbaşkanı Erdoğan'a hitaben bir açıklama yayınlamıştı.

ALAATTİN ÇAKICI HAPİSTEN ÇIKTI MI?

Alattin Çakıcı yeni İnfaz Yasası kapsamında hükümlü bulunduğu Ankara Sincan Cezaevi'nden tahliye edildi. Çakıcı, yattığı süre denetimli serbestliği karşıladığı için doğrudan koşullu salıverilme ile tahliye edildi.