Bakırköy 3. Asliye Ticaret Mahkemisi tarafından ruhsatsız düğün faaliyeti yapılamayacağı kararı, Yargıtay 11. Hukuk Dairesi tarafından onandı. Yargıtay kararıyla işletme ruhsatlarının faaliyet konusunda 'toplantı, düğün, davet ve kokteyl işletmeciliği" yazmayan restoran, sosyal tesisler, cafe, kır kahvesi gibi işletmelerde düğün yapılamayacak.

''GEREKLİ MÜRACATLAR YAPILDI''

Kahramanmaraş Düğün Salonlara Dernek Başkanı Mehmet Ekberoğlu'da konuyla ilgili olarak gazetemize yaptığı açıklamada, ''Şu anda yargıtay'ın onanmış bir emsal kararı bulunuyor. Ruhsatı olmayan hiç bir iş yeri, cafe vb. alanlarda düğün yapılmasının yasak olduğunu, bunların cezasının direk kapatma olacağına dair açık ve net kararı var. Biz bununla ilgili olarak iş yerlerine geçmişte tebligatlarımızı gönderdik. Mülki amirlerle ve yetkililerle görüşerek gerekli müracaatları yaptık. Ruhsatsız iş yerlerinin bu işleri yapmaması talebinde bulunduk'' dedi.

''6 AYLIK SÜRE DOLDU''

Biz bu tür ruhsatsız olarak düğün yapan iş yerlerine vaktinde tebligatlarımızı, kendileri mağdur olmaması için ilettik diyen Ekberoğlu, ''Düğün, Nişan, Kına Gecesi gibi organizasyonlarla ilgili belki talepler olmuştur. O manada biz kendilerine 6 ay bir süre tanıdık. Bu arkadaşlarımızın hepsinin adres tespitlerini yaptık ve bunun suç olduğunu kendilerine bildirdik. Ancak henüz bir sonuç alamadık. Tebligat süresi doldu ve üzerinden 4 ay geçti. Biz bazı başkanlarımıza konuyu arz ettik. Rapor ve tutanakların tutulduğunu söylediler. Bizde işin takipçisiyiz'' ifadelerine yer verdi.

Ekberoğlu daha sonra şunları kaydetti;

''Şu an Kahramanmaraş halkının daha nezih ve güzel salonlara, can güvenliği olan salonlara ihtiyacı var. Bu manada ruhsatı olmayan, derme çatma, merdiven altı olarak iki sandalye bir masa ile düğün yapan yerler var. Bunun yasal olmadığına dair yargıtayın onamış olduğu bir karar var. Ama ne hikmetse hala devam ediliyor. Bunlarla ilgili gerekli müracaatlarımızı yaptık. Sayın Valimizden randevu talep ettik. Büyükşehir Belediye Başkanımızdan Randevu talebimiz var. Onlarla da görüştüğümüzde bu sıkıntılarımızı dernek adı altında kendilerine ileteceğiz. Kendilerini de bazı konularda bilgilendireceğiz''

Bu tür iş yerlerinin denetimi için kendi bünyesinde yetkili olan yerler olduğunu belirten Ekberoğlu, ''Onların yaptırım uygulaması gerekiyor. Mesela, Onikişubat Belediyesinin kendi bünyesinde olan cafe pastane gibi iş yerleri var. Dulkadiroğlu'nun kendi bünyesinde yerler var. Büyükşehir Belediyesinin tahsis ettiği bir kaç iş yeri var. Onlarla da, onlar ilgilenecek. Biz bazı başkanlarımıza konuyu arz ettik. Yardımcı olacaklarını ve işin üzerinde olduklarını söylediler. Rapor ve tutanakların tutulduğunu söylediler. Bizde işin takipçisiyiz'' diye konuştu.

HABER-FOTO: ÖMER FARUK SALMAN