TYB Genel Başkanı Prof. Dr. Musa Kazım Arıcan, derneğin Kahramanmaraş şubesince Necip Fazıl Kısakürek Kültür Merkezi'nde düzenlenen sempozyumun açılışında, Türk edebiyatında "Dede Korkut" ve "Beyaz Kartal" olarak anılan Bahaettin Karakoç'un vefatı nedeniyle başsağlığı diledi.

Hikayeciliğin bir yayınevi meselesi olmadığını, bunun okullara yayılması gerektiğini dile getiren Arıcan, bu alanda belediyelerin de önemli çalışmalarının olduğunu söyledi.

Yerel seçimlerde aday olacak kişilerin, seçim çalışmalarında gittikleri yerlerde vatandaşlara Türk yazarların eserlerini hediye etmeleri önerisinde bulunan Arıcan, Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesinin Türkiye'de kültür belediyeciliğinin en önde gelenlerinden biri olduğunu vurguladı. 

TYB Şeref Başkanı Mehmet Doğan da şair Bahaettin Karakoç'un vefatı nedeniyle başsağlığı diledi. 

Kahramanmaraş'ın daha önce vefat etmiş, "yola erken çıkmış" önemli edebiyatçılarının bulunduğunu ifade eden Doğan, şunları söyledi:

"Necip Fazıl'dan başlayarak Erdem Bayazıt ve Cahit Zarifoğlu'na kadar hepsine Allah'tan rahmet diliyorum. Bunlardan yalnız Bahaettin Karakoç, Maraş toprağında kaldı. Ömrü boyunca da Maraş toprağında olmayı tercih etti. Büyükşehirlerden birine yerleşebilirdi. Bunu önemsiyorum. Yani mahalinde olmak ama bütün ülkeye mal olmak da demek ki bir edebiyatçı için mümkünmüş. Bahaettin Karakoç bunu gösterdi."  

Doğan, son yıllarda en çok güç kazanan edebiyat türünün hikaye olduğunu, bu alanda çok sayıda genç hikayecinin yetiştiğini belirterek sempozyumun başarıyla geçmesini diledi.

Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Başkanı Cevdet Kabakcı ile TYB Şube Başkanı Fazlı Bayram'ın konuşmasının ardından sempozyumun ilk oturumuna geçildi.

Edebiyat araştırmacıları ve hikayecilerin çeşitli oturumlarda görüşlerini açıklayacağı "Kırk Yılın Hikayesi Sempozyumu", 21 Ekim'de son bulacak.

Editör: TE Bilişim