Kapıçam Ekstrem Spor Merkezi’nde gerçekleştirilen festivalin açılışına ilgi oldukça yoğun oldu.

18-21 Ekim 2018 tarihleri arasında, Rafting, kano-kürek yarışları, dragon yarışlarının yanı sıra yamaç paraşütü, oryantring müsabakaları, olimpik okçuluk, mas güreşleri, mangala vb gibi birçok oyunların sergileneceği festivale Türkiye’nin değişik illerinden 850 civarında sporcu katılıyor.

Festivalin açılışında bir konuşma yapan Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkanı Fatih Mehmet Erkoç, Kahramanmaraş’ın tanıtımı için gece gündüz demeden gayret ettiklerini ifade ederek: “Tarihi, kültürü, doğası ile görülmeye değer Kahramanmaraş’ımızın tanıtımı adına çalışmalarımız tüm hızıyla devam ediyor. Havada, Karada ve Suda adrenalin ve heyecan yaşamak isteyenleri Kahramanmaraş’ımıza bekliyoruz.

Bulunduğumuz bu alan 600 dönüm. Şehrimizin hemen yanı başında bir oksijen deposu. Kentin karmaşasından uzaklaşıp doğayla iç içe vakit geçirmek isteyenlerin uğrak yeri olan Kapıçam’a vatandaşlarımızın gelmesi için artık önemli bir nedenleri daha var…

Extrem Park Kapıçam, Benzersiz bir macera deneyimi yaşatmak için büyük küçük herkese hitap eden bir konsept ile 70 bin metrekarelik alan üzerine inşa edildi.

Öncelikle şunu belirtmek isterim ki Ekstrem Spor Merkezi kapladığı alan ve oyun konsepti olarak Türkiye ve Avrupa’nın en büyük macera ve etkinlik parkı olma özelliğini taşıyor.

Bu park içerisinde macera ve adrenalin arayanların oyunları zorbing, zip coaster, zipline, serbest düşüş, tırmanma duvarı, macera ip parkuru, dev salıncak, paintball, ATV safari, at safari, oryantiring, okçuluk ve balon futbolu gibi oyun parkurlarının yanı sıra kafeterya, yaz okulu, büfe gibi sosyal alanlarda bulunuyor” dedi.

Başkan Erkoç’un konuşmasının ardından Tarihi Kentler Birliği Başkanı ve Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Nihat Çiftçi, AK Parti Kahramanmaraş Milletvekili İmran Kılıç, TBMM İçişleri Komisyonu Başkanı ve AK Parti Milletvekili Celalettin Güvenç birer selamlama konuşması yaptılar.

Açılış konuşmalarının ardından kendi dallarında dereceye giren sporculara madalyaları takılarak ödülleri takdim edildi.

Ödül töreninin ardından Esktrem Spor Merkezi içerisinde devam eden müsabakalar gezildi.

Rafting başta olmak üzere güreş, Mas güreşi, Mangala müsabakaları, Olimpik okçuluk yarışları, Bilek Güreşi, Aşık Oyunları, Cirit, Atlı Kılıç-Kalkan oyunları müsabakaları devam ediyor.

Editör: TE Bilişim