İlker Çitil kimdir?

25 Aralık 1969'da Afşin'de doğdu. Baba adı Yusuf, anne adı Emine'dir. Tıp Doktoru; İstanbul Üniversitesi Cerrahpaşa Tıp Fakültesini bitirdi. Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Akademisinde Kamu Yönetimi alanında yüksek lisans yaptı. Adli tabiplik, başhekim yardımcılığı, il sağlık müdür yardımcılığı, il sağlık müdürlüğü ve bakanlık müşavirliği görevlerinde bulundu. Orta düzeyde İngilizce bilen Çitil, evli ve 3 çocuk babasıdır.

25.-26.Dönem AK Parti Kahramanmaraş Milletvekili olan Mehmet İlker Çitil 27. Dönem Milletvekili Genel Seçimi, Adalet ve Kalkınma Partisi Kahramanmaraş Bölgesi, 8'nci sıradan millet vekili adayı oldu.

Eski Milletvekili Mehmet İlker Çitil trafik kazası geçirdi

Önceki dönem Milletvekili Mehmet İlker Çitil trafik Kahramanmaraş'ta trafik kazası geçirdi.

Kahramanmaraş'ta hafif ticari araç ile otomobilin çarpışması sonucu meydana gelen trafik kazasında aralarında eski AK Parti milletvekilinin de bulunduğu 4 kişi yaralandı. 

Kaza, Dulkadiroğlu ilçesi Bahçelievler Mahallesi üzerinde bulunan kavşakta meydana geldi.

Fatih Ş.’nin kullandığı 46 FM 347 plakalı hafif ticari araç ile Mehmet Akif Y.’nin yönetimindeki 46 BG 001 plakalı otomobilin çarpıştı. Kazada eski AK Parti Milletvekili Mehmet İlker Çitil ile otomobilde bulunan sürücü Mehmet Akif Y., Sefer Kılıç ve Ekrem Ergin yaralandı.

Yaralılar kentteki çeşitli hastanelere kaldırılarak tedavi altına alındı.

Yaralıların sağlık durumunun iyi olduğu öğrenildi. 

Kazayla ilgili soruşturma başlatıldı. 

AK Parti İl Başkanlığından yapılan açıklamada;

"Önceki dönem Milletvekilimiz İlker Çitil, yönetim kurulu üyemiz Sefer Kılıç Bel. Meclis Üyemiz Halil Tatar ve Şoför arkadaşımız Trafik kazası geçirmişlerdir çok şükür hiç birinde hayati tehlike yok müşahede sonrası taburcu edilecekler." denildi,

*************