AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mahir Ünal, 2018 yılındaki seçimler öncesinde Kahramanmaraş gezisindeyken genç bir çiftçiyle yaşadığı diyaloğu anlattı.

Gezide kendisine 'Bizi mahvettiniz' diyen çiftçiye verdiği cevabı anlattı. Ünal, "Çiftçiye 'Telefonunu alabilir miyim?' dedim. iPhone 6. 'Kaça aldın?' dedim. '3 bin 400 lira mı, 4 bin 500 lira mı?' dedim, 'İnternet paketi de var mı?' dedim. 'Var' dedi" ifadelerini kullandı.

Ünal’ın bu sözleri Türkiye’nin bir numaraları gündem maddesi haline geldi.

Öte yandan FOX TV Ana Haber Spikeri Selçuk Tepeli, Ünal’ın sözlerine haber bülteninde yanıt verdi. Selçuk Tepeli, “Cebinde iPhone 6 telefon vardı” diye çiftçiyi eleştiren Ünal’a sert bir şekilde yanıt verdi.

Tepeli, “Adamcağız 24 ay taksitle almış. Kimse sormuyor Sayın Ünal kendisi cebinde ne taşıyor? Yakınlarına kaç telefon getirtip, dağıttı ve hediye etti? Hadi onları da geçtim. Ya arkadaş sen bu ülkede uzaktan eğitim yapıyorsun değil mi? Bu EBA’da internete ihtiyacın var mı? Var. Zorunlu mu? Zorunlu. Bu tür aygıtlar lazım mı? Lazım... İnsanlar aşı olacak değil mi? Yaşlı insanlar bile E-Nabız indirecekler mi? İndirecekler.

Bahsettiği telefona E-Nabız bile inmiyor. Eski o… İnmiyor ona. Sen bunu düşünmüyorsun devlet olarak. İktidar partisinin genel başkan yardımcısı olarak bunu düşünmüyorsun; utanç verici bir durumda çıkıp diyorsun ki; '24 taksitle şöyle bir telefon varmış' Biraz insaf ya… Bununla övünmesi gereken bir anda da övünülecek durum yok ya. Dünyada ülkeler var. Türkiye kadar potansiyeli yok. İnsan hakkı olarak bedava internet veriyorlar. Hem de ömür boyu... Bizde ne?

Hiçbir yatırım yapılmayan berbat bir internete dünyanın parasını alan bir sürü GSM operatör var. Ondan sonra diyorsun ki internet paketi de almış. İnsanların cebinde olan telefondan daha iyisini mümkünse sen ondan daha iyi üret. Yerli milli olsun sat" ifadelerini kullandı.