Topçuoğlu; “Dardanel "DON" Bir reklam filmi çekmiş evlere şenlik. Siz yokken o sokak lezzetleri vardı. Tertemiz layıkıyla işini yapan sokak lezzetleri ve diğer esnaflar dönercileri büfecileri kötülüyorsun” dedi.

(MARASPUSULA)- Kahramanmaraş’tan 80'li yıllarda göçtüğü İstanbul'da eşinin yaptığı içli köfteleri, hiç çıkarmadığı kravatı ve beyaz önlüğüyle müşterilerine sunan ve zamanla kentin sembol isimlerinden biri haline gelen Mustafa Topçuoğlu, İstiklal caddesinde babasından devraldığı işini büyük bir gururla sürdürüyor.

“DARDANEL "DON" BİR REKLAM FİLMİ ÇEKMİŞ…”

Kahramanmaraşlı ünlü sokak lezzetçisini, Dardanel’in yeni çektiği ‘Ton Mu Yesek?’ İsimli rerklam filmi çileden çıkarttı.

Dardanel’in yeni reklam filminede sokak lezzetlerini hedef aldığını savunan Mustafa Topçuoğlu; “Dardanel "DON" Bir reklam filmi çekmiş evlere şenlik. Siz yokken o sokak lezzetleri vardı. Tertemiz layıkıyla işini yapan sokak lezzetleri ve diğer esnaflar dönercileri büfecileri kötülüyorsun "Don" yiyelim diyorsun. Yaptığın çok ayıp "Don" bile senden edpli ahlaklı insanın ayıbını saklıyor. Sen onu bile yapamadın. Derhal tüm Sokak Sokak lezzetlerinden ve esnaflardan özür dileyin ve o ayıbınız olan reklamı yayından kaldırın . Sizi şiddetle kınıyorum #sokaklezzetleri #haddinibildardanel #özürdile #esnaf #türes #favorilezzetler #sabırtaşıiçliköfte” yorumunda bulundu.

REKLAMIN KONUSU

Dardanel’in yeni kampanyasında sosyal medyada yemek üzerine yapılan abartılı ve sağlıksız paylaşımlardan bunalan, yemek gibi hassas bir konunun şov malzemesi haline getirilmesine tepki duyan ve farklılık arayan genç bir çiftin, “Ton Mu Yesek?” sorusuyla; Dardanel Ton tariflerine odaklanması konu edilmiş.

Ancak reklam filminde Türk mutfak kültüründe önemli bir yere sahip olan sokak lezzetleri, lokantacılar ve dönderciler itici bir şekilde gösteriliyor.