Toplumun fiziksel aktivite düzeyi, alışkanlığı, algı ve beklentilerini ortaya çıkarmayı ve elde edilen verilerle aktif yaşam stratejileri geliştirmeyi amaçlayan protokol KSÜ Rektörlük Makamında Rektör Prof. Dr. Niyazi Can, Göksun Belediye Başkanı Hüseyin Coşkun Aydın ile Göksun Gençlik ve Spor İlçe Müdürü Muhammed Kapuçam tarafından imzalandı. İmza töreninde BESYO Müdürü Doç. Dr. Hüseyin Eroğlu ile Müdür Yardımcısı Dr. Öğretim Üyesi Davut Atılgan da hazır bulundu.

İmza töreninde konuşan Göksun Belediye Başkanı Hüseyin Coşkun Aydın, “Göksun Belediyesi olarak, sporun sevdirilmesi, yaygınlaştırılması, yaşam boyu spor konusunda farkındalık oluşturulması, Üniversitemizin tanıtımının yapılması ve en önemlisi bilime katkıda bulunmanın gururu içerisindeyiz. Bu projenin ülke geneline yayılması için elimizden gelen her türlü desteği vermeye hazırız. Ben bu vesileyle bu projede emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” dedi.

KSÜ Rektörü Prof. Dr. Niyazi Can’da yaptığı konuşmada, üniversitelerin topluma öncülük etme misyonlarının olduğunu hatırlatarak, KSÜ olarak toplumun ihtiyaçlarını en iyi şekilde analiz ederek bu ihtiyaçlara çözüm üretmenin gayreti içerisinde olduklarını söyledi. Bu protokol kapsamında yürütülecek çalışmalar neticesinde elde edilen bulgularla insanımızın daha sağlıklı ve kaliteli hayat sürmesine önemli katkılar sunulacağını ifade eden Rektör Can, protokolün paydaşları olan Göksu Belediyesi ile Göksun Gençlik ve Spor İlçe Müdürlüğüne teşekkür etti.

Göksun Gençlik ve Spor İlçe Müdürü Muhammed Kapuçam’da yaptığı konuşmada işbirliğinin hayırla vesile olması temennisinde bulundu.

Göksun’da 22 aracın karıştığı zincirleme kazada 15 kişi yaralandı  Göksun’da 22 aracın karıştığı zincirleme kazada 15 kişi yaralandı 

Bilim ve Spor Protokolü kapsamında düzenli fiziksel aktivite konusunda farkındalık oluşturulması ve çalışmanın hedef kitlesi olan orta yaş gurubu (50 yaş üstü) erkeklerde fiziksel aktivitelerin etkisinin araştırılması ve orta yaş gurubuna yönelik aktif yaşam stratejilerinin geliştirilmesi hedefleniyor.

Göksun Gençlik ve Spor İlçe Müdürlüğü antrenörleri nezaretinde gerçekleştirilecek olan programa katılanlar haftanın belirli günlerinde fiziksel aktivitede bulunacaklar. Program süresince ölçülen değerler proje sonucunda akademik çalışma haline dönüştürülecek ve Türkiye Geneline yayılması sağlanacak

Editör: TE Bilişim