MERSİN (AA) - Mersin Valisi Ali İhsan Su, Tarsus Gıda İhtisas Organize Sanayi Bölgesi'ni (TGİOSB) en kısa zamanda yatırımcıların hizmetine sunmayı hedeflediklerini söyledi.

Su, Tarsus'ta düzenlenen tanıtım toplantısında, kentte her alanda çok ciddi yatırımların devam ettiğini ifade ederek, turizm, tarih, sanayi, ticaret ve lojistik alanlarının yanı sıra tarımsal üretim ve gıda sektöründe de çok büyük potansiyele sahip olunduğunu söyledi.

Mersin'in turunçgil üretimindeki önemine işaret eden Su, "Sahip olduğumuz potansiyeli iyi bir şekilde değerlendirmemiz gerekiyor. TGİOSB’nin kurulması bu açıdan çok önemli. Tarsus ilçemiz gıda üretiminde ilimizin lokomotif ilçelerinden biri. Bu nedenle önem taşıyan TGİOSB’yi en kısa zamanda yatırımcıların hizmetine sunmayı hedefliyoruz." dedi.

Tarsus Belediye Başkanı Şevket Can da Tarsus'a yapılacak her türlü yatırıma belediye olarak destek verdiklerini ve vermeye devam edeceklerini belirti.

Tarsus Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Ruhi Koçak ise arsa alımı için 125 yatırımcının başvuruda bulunduğunu belirterek, ilk parseli ortaklık kültürünün gelişmesi adına kendilerinin aldığını söyledi.