Buna göre şirketin yönetim kurulu başkanı Boyd Zachery Brannon olurken, Sözcü'nün sahibi Burak Akbay ise yeni şirkette yönetim kurulu üyesi olarak görev aldı. Gazetenin Avukatı İsmail Yılmaz 'Sözcü Gazetesi satılmadı. Sözcü’nün sahibi Burak Akbay’dır.' açıklaması yaparak iddiaları yalanladı.

Sözcü Gazetesi, Korkusuz Gazetesi, GırGır, Amk (Spor), Sözcü TV ve sozcu.com.tr şirketlerinin sahibi olan Estetik Yayıncılık şirketinin merkezinin ise İsviçre’ye taşındığı iddia edildi.

MART AYINDA İSVİÇRE MERKEZLİ ŞİRKET TEK SAHİP OLDU

Medyakoridoru'nun haberine göre Sözcü’nün, yani Estetik Yayıncılık’ın tek sahibi haline gelen Beme Media A.G’nin yönetim kurulu başkanı Boyd Zachery Brannon olurken, Akbay ise yönetim kurulu üyesi oldu. Şirket, daha önce farklı bir isme sahip iken yeni adı Beme Media olarak belirlendi. Şirketin İsviçre ticaret kurumu kayıtlarındaki adresi de Ticaret Sicil Gazetesi’nde yer aldı.

Sözcü Gazetesi'nin yeni sahibi İsviçre'de kurulan bir şirket oldu

“SÖZCÜ SATILDI” İDDİALARINA SÖZCÜ'DEN AÇIKLAMA

Bu iddialara gazetenin avukatı İsmail Yılmaz’dan cevap geldi. Medyaradar’a açıklama yapan Av.İsmail Yılmaz, “Sözcü Gazetesi satılmadı. Sözcü’nün sahibi Burak Akbay’dır. Gerçek dışı bilgi yayarak, Sözcü’ye zarar vermek isteyenlere karşı gerekli yasal işlemler yapılacaktır” şeklinde konuştu.