Malatya Turgut Özal Üniversitesi tarafından düzenlenen ve üniversitenin Uzaktan Eğitim Uygulama ve Araştırma Merkezi (MTÜ-UZEM) sistemi üzerinden yapılacak olan “Sağlıkta Gelecek,Dijital Sağlık Ve Akıllı Hastanelerin Sağlığa Getirecekleri Vizyon” konulu E-Konferans 26 Mayıs 2021 Çarşamba günü saat 11:00’de başlayacak. E-Konferans aynı zamanda üniversitenin kurumsal Youtube sayfasında (https://www.youtube.com/channel/UC1vdFuS3OMIn5jwOIUyAdKQ) ve Instagram sayfasında (@malatyaturgutozaledu) canlı olarak kamuoyu ile paylaşılacak.

MTÜ’den Bir ilk Daha

Malatya Turgut Özal Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Aysun Bay Karabulut, “Malatya Turgut Özal Üniversitesi Covid_19 salgını sürecinde eğitim ve akademik faaliyetleri ile topluma karşı sorumluluklarını kesintiye uğratmamıştır. Uzaktan Eğitim Uygulama ve Araştırma Merkezi’mizin (MTÜ-UZEM) üzerinden uzaktan eğitim faaliyetlerinin yanında, Covid_19 sürecinde çalıştay, konferans ve panellerde gerçekleştirerek akademik çalışmalarımız devam etmiştir.

Dünyanın gelmiş olduğu nokta itibariyle; sağlık sorunları, çok hızlı bir şekilde alan değiştirebilme ve yıkıcı etkisini arttırarak uzun süre devam etme potansiyeline sahip olmuştur. Gelişen bu durum nedeniyle; sağlık artık dünya için, insanlık için, insanlığın geleceği için, bir güvenlik sorunu haline gelmiştir. Dünyayı ve sağlık alt yapısını gençlerimizin yaşayacağı çağa göre hazırlamak zorundayız.

Bu kez üniversitemizin MTÜ-UZEM sistemi üzerinden gerçekleştireceğimiz konferans programımız ile sağlıkta gelecek, dijital sağlık ve akıllı hastaneler konularını her yönüyle ele alarak ülkemizde sağlık alanında yenilikçi yaklaşımları gün yüzüne çıkaracağız.” dedi.