Anadolu Ajansı (AA) Yönetim Kurulu Başkanı ve Genel Müdürü Serdar Karagöz’ün de katıldığı organizasyonun onur konuğu IKBY Oluşumlardan Sorumlu Bölge Bakanı ve ITC Yürütme Kurulu Üyesi Aydın Maruf oldu.

100'den fazla yaygın ve yerel medya mensubu ile 20'yeyakın ülkeden yabancı KGK üyesi gazetecinin bir araya geldiği dev buluşma, konukların Alanya'ya gelerek otellerine yerleşmeleriyle start aldı.

Otellerine yerleşen konuklar teleferikle Alanya Kalesi’ne çıkarak kale turu yaptı. Ardından tekne turuna çıkan KGK üyeleri, Harbour Restoran'da Alanya Belediye Başkanı Adem Murat Yücel'in verdiği akşam yemeğinde ağırlandılar.

BAKAN MARUF’UN ALANYA TEMASLARI

Organizasyon öncesi IKBY Oluşumlardan Sorumlu Bölge Bakanı ve ITC Yürütme Kurulu Üyesi Aydın Maruf, KGK Genel Başkanı Mehmet Ali Dim'le birlikte bir dizi ziyarette bulundu. Alanya Belediye Başkanı Adem Murat Yücel, Alanya Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Mehmet Şahin ve Alanyaspor Başkanı Hasan Çavuşoğlu’nu ziyaret eden Bakan Maruf, Alanya hakkında bilgiler aldı. Bakan Maruf’a temasları sırasında Alanya’ya özgü hediyeler de verildi.

KGK KURULLARI VE MEDYA MECLİSLERİ TOPLANTILAR GERÇEKLEŞTİRDİ

Buluşmanın ikinci gününde ise peşpeşe planlı seri toplantılar gerçekleştirildi. İlk olarak Yönetim Kurulu, Denetim Kurulu, Etik Kurulu, Onur Kurulu ve Danışma Kurulu kendi aralarında özel olarak toplandı. Yaygın Medya Meclisi, Yerel Medya Meclisi ve Dış Medya Meclisi toplantılarının gerçekleşmesinin ardından ise son olarak tüm üyelerin katılımıyla genel bir toplantı yapıldı.

Meclis başkanlarının yaptıkları gündeme dair konuşmanın ardından Küresel Gazeteciler Konseyi (KGK) Genel Başkanı alkışlar eşliğinde kürsüye gelerek KGK temsilcilerine seslendi.

Her biriniz Alanya’nın birer turizm elçisi oldunuz, bu eşsiz birçok medeniyete ev sahipliği yapmış şehrimize hoş geldiniz diyerek konuşmasına başlayan Genel Başkan Dim, “Yönetim, denetim, etik, onur ve danışma kurullarımızın gerçekleştirdiği toplantıların ardından Yaygın, yerel ve dış medya meclislerimizde toplantılarını tamamladılar. Ve yapılan toplantılar akabinde sonuç bildirgemizde hazırlandı. Bu bildirgemizi kamuoyu ile paylaşacağız. Hepinizi vermiş olduğunuz destekleriniz sebebiyle teşekkür ederim” diyerek konuştu.

Medya buluşmasının finalinde ise Gala Yemeği ve Ödül Töreni gerçekleştirildi.

Alanya'daki küresel buluşma, yarın konukların uğurlanmalarıyla sona erdi.

KGK 2021 Medya Buluşması ile ilgili gazetemize konuşan Küresel Gazeteciler Konseyi Yaygın Medya Meclisi Üyesi Gazeteci-Yazar Ferhat Yıldırım, “Alanya buluşmamız gerçek anlamıyla dolu dolu geçti. Çok önemli kararlar aldık. KGK Başkanı Mehmet Ali Dim’in küresel felakete karşı çevre bilinci oluşturmak adına devlet kurumlarımıza destek olmalıyız önerisine tüm meslektaşlarımız destek verdi. Karbondioksit artıyor, oksijen azalıyor, denizler ısınıyor, iklim artık şaşırdı, kuraklık büyük tehdit oluşturuyor. Bu sebeple küresel ısınma ile mücadelede bu önemli misyonu üstlenmekten büyük onur duyduk. Ayrıca ülkemize kamu diplomasisi alanında verdiğimiz destekleri en üst seviyeye çıkarmak adına da 45 ülkedeki temsilciliklerimizle ortak projeler geliştireceğiz. Medyanın etik kurallara uymasının gerekli olduğu vurgusu yapılırken, medya mensuplarının yaşadığı sorunlarda ele alınmıştır. Ve en önemli konulardan birisi de geleneksel medyadan yeni medyaya geçiş sürecinde gazetecilerin eğitim almalarının sağlanacağı iletişim akademisinin kurulması oldu” diyerek konuştu.

Türkiye genelinden gelen KGK üyesi gazetecilerin yanı sıra yaklaşık dünyanın dört bir yanından KGK üyesi yabancı gazetecilerin de katıldığı organizasyon, Alanya için önemli bir tanıtım fırsatı da oldu. Alanya Belediyesi, Alanya Ticaret ve Sanayi Odası (ALTSO), Lonicera Resort SPA Hotel, Alaiye Resort SPA Hotel, Bizim Transfer ve Muz Dünyası sponsorluğundaki organizasyona katılan yerli ve yabancı gazeteciler, köşe yazıları ve haberleri ile sosyal medya hesaplarında bol bol Alanya'dan bahsedecekler.