2020 yılı boyunca süren pandeminin de etkisiyle pek çok şirketin odak noktası haline gelen dijital dönüşüm, 2021 yılında da sektörlerin önceliklerini şekillendirmeye devam ediyor. itelligence Türkiye son olarak Türkiye’nin en köklü sanayi kuruluşlarından biri olan Şişecam’a, danışmanlık vererek Celonis Süreç Madenciliği Satın Alma Projesi’ni hayata geçirdi. Danışmanlık ekibinin üç ay boyunca  uzaktan çalışma modeliyle canlıya aldığı projenin katkısıyla şirketin satın alma süreçleri görselleştirilerek süreç verimliliği ve izlenebilirliği artırıldı.

Celonis Süreç Madenciliği Satın Alma Projesi ile Şişecam’ın bölge, şirket, organizasyon, üretim yeri ve kişi bazında hedef KPI’larının tanımlanması ve kolay izlenebilmesi, aksiyon gerektiren durumların tespitinin doğru zamanda yapılabilmesi ve otomatize edilebilecek potansiyel süreçlerin tespiti sağlandı. Proje ile satın alma süreçlerini uyumsuz aktiviteleri tespit edebilir, uyumsuz aktiviteler için bildirim mekanizması sağlayabilir hale getirildi. 

itelligence CEO’su Dr. Abdülbahri Danış“ Öncelikle uzaktan çalışma modeli ile uygulanan bu projede çalışan tüm ekip arkadaşlarımı kutluyorum. Şişecam, canlıya aldığımız Celonis Süreç Madenciliği Satınalma Projesi ile SAP S/4HANA ve SRM sistemlerini Celonis sistemi ile entegre olarak yönetebiliyor. Bu süreçte camın tüm temel alanları ile soda ve krom bileşiklerini kapsayan iş kollarında küresel bir oyun kurucu olan Şişecam’a kıymetli işbirlikleri ayrıca teşekkür ediyorum.” dedi.