Cumhuriyet Halk Partisi’nden 26 milletvekili ve 3 parti meclis üyesinden oluşan heyetin ilk durağı Uşak Valiliği oldu.  Valilik ziyaretinin ardından Atatürk Kültür Merkezi’nde basın toplantısı gerçekleştiren heyet, daha sonra ise İsmetpaşa esnafının sorunlarını dinledi.

“BİRÇOK ŞEHİRDE HALKLA BİR ARAYA GELİYORUZ”

CHP Uşak Milletvekili Özkan Yalım’ın ve İl Başkanı Ali Karaoba’nın konuşmaları ile başlayan basın toplantısında Genel Başkan Yardımcısı ve Kahramanmaraş Milletvekilli Ali Öztunç açıklamalarda bulundu.

Genel Başkan Yardımcısı Öztunç yaptığı açıklamada birçok şehirde halkla bir araya geldiklerini ifade etti ve Uşak ile Afyonkarahisar illerinde eş zamanlı bir biçimde halkla buluştuklarını söyledi. Öztunç, gerçekleşecek olan ziyaretin genel merkeze sunulacağını da sözlerine ekledi.

“İŞÇİ, KÖYLÜ, ESNAF PERİŞAN”

Genel Başkan Yardımcısı ve Kahramanmaraş Milletvekilli Ali Öztunç iktidarın sarayda oturmaktan halkı unuttuğunu ve iktidara halkı hatırlatmak için sahaya indiklerini sözlerine ekledi ve şöyle konuştu; “Millet büyük sıkıntı çekiyor. İşçi köylü esnaf perişan. Burası Kuvayı Milliye kenti Uşak. Uşak’ta pancar üreticisi, tütün üreticisi sıkıntı yaşıyor. Esnaf daha büyük sıkıntı yaşıyor.”

“KORONAVİRÜS TÜRKİYE’Yİ DAHA FAZLA ETKİLEDİ”

Koronavirüs salgının tüm dünyayı etkilediğini fakat Türkiye’de bunun daha fazla hissedildiğini de sözlerine ekleyen Öztunç, “iktidarda beceriksizler vardı. Bunun için Türkiye daha çok etkilendi. Esnaf perişan, işçi işsiz kaldı.  Memleket perişan oldu.” dedi.

ERDOĞAN’A SESLENDİ

CHP Genel Başkan Yardımcısı Ali Öztunç, cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın milleti tanımadığını ve milletten uzaklaştığını belirterek, Erdoğan’a seslendi; “Sarayında elektriğe, suya doğalgaza, yağa, yumurtaya  para ödemeden keyif içerisinde yaşıyor. Kasımpaşa’da doğdu. Keçiören’de oturdu. Saraya geçince milleti unuttu. Biz de ona Uşak’tan sesleniyoruz:

Arada bir Keçiören’deki eski evine git. Oranın penceresinden millete bir bak. Millet sefalet içerisinde… Ankara’da, İstanbul’da Ahlat’ta ve Marmaris’te sarayda yaşarken millet acı içerisinde.

Saraylarda ortakları ile ne güzel yaşıyor. Küçük ortağı Bahçeli, en küçük ortağı da Doğu Perinçek, Erdoğan’a, Bahçeli ve Perinçek ile mutluluklar diliyorum.

Erdoğan dün gıda fiyatlarındaki artışın nedeni olarak 3-5 açgözlü tüccarı göstermiş. Sayın Erdoğan, esnafla tüccarla uğraşacağına çevresindeki o beşli çeteye baksın.” ifadelerine yer verdi.

“ÖĞRENCİLER EZİYET ÇEKİYOR”

Uşak’ta 70’den fazla STK ziyareti gerçekleştireceklerini belirten Öztunç, Boğaziçi Üniversitesi’nde gerçekleşen olaylarla ilgili de konuştu; “Boğaziçi Üniversitesi’ne bir Rektör atandı. Öğrenciler istemiyor, öğretmenler istemiyor. İstifa da etmiyor belki ettirilmiyor ama 2-3 gündür öğrenciler eziyet çekiyor.

Bu çocuklarımız Türkiye’nin en zeki çocukları, kendilerini yetiştirip bilim insanı olacak. Ama, bu çocuklara eziyet ederseniz hiçbir şey olamazlar.” diyerek sözlerini noktaladı.

“PROVOKSİYON ORTAYA ÇIKAR”

Konuşmasından sonra basın mensuplarının da sorularını cevaplayan CHP Genel Başkan Yardımcısı, Kâbe ile ilgili yöneltilen bir soru üzerine şu ifadeleri kullandı; "Burada sorulması gereken soru şu: O fotoğrafı çeken ve yayan kim? O kişi ya da kişiler bulunursa o provoksiyon ortaya çıkar. Devletin güvenlik güçleri ve istihbaratı bu provokatörleri bulmak zorundadır”

“BİZ BURAYA UŞAK’IN SORUNLARINI DİNLEMEYE GELDİK”

Geçtiğimiz günlerde Cumhuriyet Halk Partisi’nden istifa eden üç milletvekili ile ilgili de konuşan Öztunç, “Biz buraya Uşak’ın ezilen halkın sorunlarını dinlemeye ve çözüm bulmaya geldik. İstifa eden etsin. CHP Mustafa Kemal Atatürk’ün izinde iktidara gelecektir. Gelmek için de çalışmaya devam edecektir” diye cevap verdi.

Erdoğan’ın Bakanlar Kurulu toplantısında değindiği anayasa ile ilgili olarak Öztunç şu ifadeleri kullandı; “Sayın Cumhurbaşkanı gündemi değiştirmek için ‘Cambaza bak cambaza’ oynamaktadır. Gündem değiştirmek için bu fikri ortaya atıyor. Anayasa iki partinin fikri ile değiştirilemez. Anaysa değişikliği için toplumun her kesiminin fikri dikkate alınmalıdır. Aksi takdirde gündemi değiştirmek için operasyon olmaktan öteye gidemez” dedi