Bitlis Gazeteciler Cemiyeti Başkanı ve Bitlis News Genel Yayın Yönetmeni Sinan Aygül hakkında "Örgüt propagandası yapmak" suçlamasıyla açılan davanın karar duruşması Bitlis 2’nci Ağır Ceza Mahkemesi’nde görüldü. Mahkemede Sinan Aygül hazır bulundu.

Duruşmada savunma yapan Aygül, suçlamaya gerekçe gösterilen röportajın yapıldığı dönemde bitlishaber.com.tr adlı bir sitesi olduğunu ve Dicle Haber Ajansı abonesi olduğunu söyledi. Bitlis ve ilçeleri ile ilgili bir haberin geçtiği zaman bu haberin otomatik çekildiğini ve sitede kontrol gerektirmeden yayınlandığını belirten Aygül, "Dolayısıyla haberin yayınlanması aşamasında hem içerik ile ilgili bilgim yoktur, hem de yayınlanmasında kastım yoktur. İçeriğinde ne olduğunu bilmiyordum, propaganda varsa bile kastım yoktur. Üzerime atılı suçlamayı kabul etmiyorum. Kasıtlı bir durum olmadığı için beraatımı talep ediyorum" dedi.

Mahkeme Aygül hakkında, "örgüt propagandası yapmak" suçundan 16 bin 660 TL adli para cezasına karar verdi.

‘KENDİ İÇİNDE ÇELİŞKİLİ BİR KARAR’

Verilen cezanın çok zorlama ve haksız bir ceza olduğunu belirten Aygül, "Mahkeme heyeti de verdiği cezanın haksız olduğuna kanaat getirmiş olacak ki, ‘Terörle Mücadele Kanunu’ kapsamındaki davalarda çok nadir görülen adli para cezasının hem de alt sınırından uzaklaşarak verdiler cezayı ki gerekçeli kararda kasıt olmadığına vurgu yapılarak alt sınırdan ceza verildiğine vurgu yapılmıştı. Kendi içinde bile çelişki barındıran bu karardaki hükmün açıklanması geriye bırakılmıştı. Denetim süresi içinde başka bir haberden dolayı aldığım hapis cezası onanınca bu hüküm de bugünkü duruşmada açıklandı. İstinaf yolu açık, gerekli itirazlarda bulunacağım. Umarım bu adaletsizlik üst mahkemeden döner” dedi.

Kahramanmaraş'ta yeni açılan bulvara Bahçeli'nin adı verildi Kahramanmaraş'ta yeni açılan bulvara Bahçeli'nin adı verildi

Editör: TE Bilişim