ANTALYA (AA) - Döşemealtı Belediyesi Halk Tiyatrosu (DHT), 2018-2019 sezonunu, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nda "Bu da Geçer Ya Hu" adlı oyunla açacak.

Belediyeden yapılan yazılı açıklamaya göre, Döşemealtı ilçesindeki ilk tiyatro olma özelliği taşıyan DHT, yeni sezona hazır.

DHT, cumhuriyetin kuruluşunun 95’inci yıl dönümünde, 29 Ekim'de perdelerini açacak. Uğur Saatçi'nin yazdığı, yönetmenliğini Murat Demirbaş'ın, sanat yönetmenliğini Müfit Kayacan'ın yaptığı, "Bu da Geçer Ya Hu" isimli oyun, İstanbul'un işgalini konu alıyor. Oyunda İstanbulluların işgal kuvvetlerine karşı direnişleri, yer yer esprili bir dille anlatılıyor.

Belediye Başkanı Turgay Genç ise cumhuriye'in kuruluşunun 95'inci yıl dönümüne özel bir kutlama yapacaklarını belirterek, "Sadece Döşemealtılı hemşerilerimizi değil, tüm Antalyalıları bu özel günde oyunumuzu izlemeye davet ediyoruz." dedi.

Sanat yönetmeni Kayacan, oyunun Kurtuluş Savaşı'ndan önceki dönemde geçtiğini, 29 Ekim'in ruhuna da uygun düşen eserle Cumhuriyet Bayramı'nı da kutlayacaklarını kaydetti.