Elbistanlı çekirdek üreticileri, kendilerine sözleşme ile üretim yaptıran tadım firmasının çiftçiyi iflasın eşiğine getirdiğini iddia etti.

Firmanın, çiftçiye verdiği üretim desteğini karşılayacak kadar ürün aldığını öne süren çiftçiler, geriye kalan ürünün türlü bahaneler ile alınmadığını ifade etmişti.

Çiftçiler, çekirdeği almayan firmanın önünde bir kez daha eylem yaptı. Geçtiğimiz hafta firma önünde toplanarak giriş çıkışları kapatan çiftçiler, firmanın alım yapacağız sözü üzerine eylemi bitirip evlerine dönmüştü.

Aradan geçen süre içerisinde firmanın olumsuz tavrından vazgeçmediğini öne süren çiftçiler, kendileriyle oyun oynanarak bezdirme politikası uygulandığını söyledi.

Elbistan çiftçisinin firmaya her zaman lazım olacağını ifade eden çiftçiler, TADIM bizi batırırsa sözleşmeyle üretim yaptıracak çiftçi bulamayacaktır.

Elbistan çiftçisi, "Bu olay firma için kara bir leke olarak kalacaktır. Kötü bir örnek olacaktır. Türkiye genelinde sözleşme ile üretim yaptıracak çiftçi bulamayacaktır" diye konuştular.

ÇİFTÇİYE SAHİP ÇIKACAK KİMSE KALMADI MI?

Ay çekirdeği elinde kalan çiftçiler çiftçi örgütü olan Ziraat Odası Başkanlığı'nın ve siyasilerin firmaya sözleşme kurallarına uymaları konusunda baskı yaparak üreticilerin iflastan kurtarılması çağrısında bulundular.