Elbistan Belediyesi Kent Konseyi Kadın Meclisi'nin Aile İçi iletişim konulu eğitim seminerinin ilki dün akşam yapıldı..

DEĞİŞEN DÜNYADA AİLE OLMAK

Elbistan Belediyesi Kent Konseyi Kadın Meclisi tarafından on beş günde bir toplamda 8 seminer ve sertifika töreniyle taçlandırılacak olan programın ilk semineri Milli Eğitim Seminer Salonunda 20 ailenin katılımıyla yapıldı.

Aile içi iletişim konularının ele alarak, aile huzuruna katkı sunması hedefleniyor.

Yapılan açıklamada; Biz biliyoruz ki, Ailede huzuru yakalayan insan daha verimli bir çalışan, doğaya, çevreye, insanlığa daha faydalı bir birey olacaktır. Kent Konseyi Kadın Meclisi olarak zaman ve mekan bilinci ile beldemizde eğitim ve kültür alanında güzel bir çalışma daha başlatmış bulunuyoruz.

Anadolu Platformu İcra Kurulu Üyesi, Bülbülzade Vakfı Yönetim kurulu üyesi, Şehit Kamil İmam Hatip Lisesi Müdürü ilahiyatçı İbrahim Özmantar sunumunda; Aile içi iletişimi sağlıklı bir şekilde sürdürebilmek için; Aile’nin ne demek olduğunu çok iyi kavramak gerekir. Aile; İhtiyaç duymak demektir. Fertlerin biribirine yaslanarak ihtiyaçlarını gidermesidir. Biribirine dayanmaktır.

Elbistan Belediyesi Kent Konseyi Kadın Meclisi olarak, İyi insan olmanın ölçütü evliliğimde insanlığımın gereğini ifa edebiliyor muyum? Yaptığım şeyler aile hukukuna uygun mudur? Niçin aile üzerine bu kadar saldırılar? Aile içinde yaşadığımız sorunlarda nasıl bu durumlara geldik? Aileyi yıkmak için geliştirilen teoriler (madde bağımlılığı, sosyal medya bağımlılığı) daha bir çok konuda dolu dolu bir sunum gerçekleştiren hocamıza, Desteklerinden ve bizzat katılımlarından dolayı Milli Eğitim Müdürümüz ve eşine, kıymetli haziruna şükranlarımızı sunuyoruz.” denildi.