Konuyla ilgili bir açıklama yapan Kahramanmaraş İl Sağlık Müdürü Uzm. Dr. Ali Nuri Öksüz, Elbistan Devlet Hastanesinin geçtiğimiz süreçte il hastanesi seviyesi olan A2 hastane hizmet sunum rolüne geçmesiyle birlikte yeni dönemde birçok özellikli ve yeni hizmetin verileceğini söyledi.

Bu kapsamda yan dal olarak tabir edilen Cerrahi Onkoloji ve Gastroenterelojik özellikli branş hekimlerinin Necip Fazıl Şehir Hastanesi bünyesinden her hafta Çarşamba günleri dönüşümlü olarak Elbistan Devlet Hastanesinde görevlendirileceğini belirten Öksüz; bu sayede Elbistan ilçemizde ve bölgedeki hastaların bu özellikli branşlara daha kolay erişerek tedavi ve takiplerini Elbistan Devlet Hastanesi bünyesinde yapabileceklerini dile getirdi.

Elbistan Devlet Hastanesi Başhekimi Opr. Dr. Akif Türk ise yaptığı açıklamada; “Gastroenterelojik, sindirim sistemi kanalı dediğimiz yemek borusu, mide, ince barsak, kalın barsak (kolon) ve makat bölgesi hastalıkları, karaciğer hastalıkları, safra kesesi ve yolu hastalıkları, pankreas hastalıkları ile karın duvarı hastalıklarını inceleyen, yani karın içi organlardan böbrekler hariç tüm organların hastalık ve tanı ve tedavisiyle ilgili bilim dalıdır. Bu uzmanlık alanında hastanemizde hizmet vermesi bu alanda yapılan sevklerin azalmasına neden olacaktır.” dedi

Türk açıklamasında ayrıca; Cerrahi onkoloji uzmanının hastanemizde hizmet vermesiyle birlikte erken kanser tanısının konması ve böylelikle hastaların tedavi olanaklarının artmasını sağlayacaktır. Ayrıca ileri evre kanser hastaları içinde tanı, gerekli cerrahi müdahale ve tedavi yöntemlerinin hastanemizde planlanmasında ve tedavilerinin hastanemizde bulunan Kemoterapi Ünitemizde yapılması önem arz ettiğini belirtti.

Kemoterapi ünitesinde bu hastalara gerekli tedavi hizmetinin yapıldığı söyleyen Başhekim Türk, “hastalarımızın kendi memleketlerinde bu hizmeti almalarının hastalık sürecinde önemli olduğunu belirterek, hastanemize bu hizmetin getirilmesinde katkısı olan ve emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” dedi.