Elbistan Belediye Başkanı Mehmet Gürbüz aşevini ziyaret edip, görevlilerden bilgi aldı, hijyen incelemesi yaptı.

Ekiplerle birlikte sokak sokak dolaşan Belediye Başkanı Mehmet Gürbüz ve eşi Şerife Gürbüz, boş kapları doldurup vatandaşlarla da sohbet etti. Günün sonunda ise belediye meclisi üyeleri ile birlikte engelli bireylere ev ziyaretleri yapıldı.

Gürbüz çifti, engelli bireylerle yakından ilgilenip, birlikte aktivite yaptı.

Elbistan Belediyesi’nin yaşamın her bölümünde var olacağını ifade eden Gürbüz, bunu vatandaşlara hissettirmeye çalıştıklarını söyledi.

Belediye çalışmalarının tamamının kontrol altına alındığını ve bunun kısa süre sonra fark edilmeye başlanacağını ifade eden Gürbüz Aksu Habere yaptığı açıklamada şunları söyledi: “Yemek dağıtımında bulunduk özellikle kırsal mahallelerde yaklaşık 10 bin aileye ulaşıyoruz. Ramazan'ın ilk gününden bu güne bu faaliyetleri gerçekleştiriyoruz. Hafta sonu dağıtım programını da birlikte gerçekleştirdik. Vatandaşlarımızın taleplerini dinledik onlar ile hasbihâl ettik. Aş evimizi ziyaret ederek oradaki hijyen şartlarını kontrol ettik, Ramazan'ın sonuna kadar yemek dağıtımı devam edecek. Biz de vatandaşlarımızla beraber özellikle de kırsal mahallelerimizde iftar ve sahur programlarına onların evlerine konuk olarak katılacağız. Vatandaşlarımızın kuru gıda ihtiyaçlarının karşılanması için bir çalışmamız olacak. Elbistan Kaymakamlığıyla birlikte belediyemiz, büyükşehir belediyesi ve STK’larımızla birlikte hareket ediyoruz.”

Yetim çocukların yalnız bırakılmaması adına bayramlık kıyafet hediye edeceklerini belirten Gürbüz: “ Bayramda Elbistan'daki tüm yetim çocukların giydirilmesini gerçekleştireceğiz. Elbistan'da istiyoruz ki ramazan bütün hanelere girsin dokunmadık kimse kalmasın ve bir bereket, hayır Elbistan’ı kuşatsın, şemsiye olsun. İhtiyaç sahibi desteklenmesi gereken tüm sosyal kesimler kendilerini Ramazan'da yalnız hissetmesin istiyoruz İnşallah Ramazan'ın sonuna kadar da biz bu Çalışmalara devam edeceğiz” diye konuştu.

Engelli bireyleri ziyaret ederek gönüllerini almaya çalıştıklarını belirten Gürbüz: “ Her birey engelli adayıdır. Bu bilinç ile engelli bireylerimizin ve ailelerinin yalnız olmadığını, ihtiyaç duydukları her konuda yanlarında olduğumuzu belirtmek için ailelerimizi ziyaret ediyoruz. onlarda bu ziyaretlerimizden memnuniyet duyuyorlar. Onlarla yakından ilgilenmemiz hem bizi, hem de onları mutlu ediyor” ifadelerini kullandı.

Elbistan Belediyesinin yaşamın her anına dokunmaya çalıştığını belirten Gürbüz: “ Belediye olarak yıllardır ihmal edilen konulara temas ediyoruz. Hiç beklenmedik bir anda beni yanlarında gören vatandaşlarımız şaşkınlıklarını gizleyemiyor ama alışmalısınız diyorum. İlçemizde bambaşka bir belediye başkanı profili çiziyorum. Vatandaşlarımız da bunu anlamaya başladı” diye konuştu.