Kahramanmaraş’ta yaşanan deprem felaketinin bilançosu çok ağır olunca Türkiye deprem gerçeği ile bir defa daha çok acı bir şekilde yüzleşmek zorunda kalmıştı. Bu deprem felaketinin ardından resmi rakamlara göre 50 bin vatandaş hayatını kaybetti ve 650 bin ev de yıkıldı. Asrın felaketi olarak adlandırılan bu büyük afet sonrasında yeni bir deprem olma ihtimali herkesin travması haline dönüştü.

DEPREM UZMANLARI UYARIYOR!

Arıkan, “25 bin 046 kişilik stadyum yapacağız” Arıkan, “25 bin 046 kişilik stadyum yapacağız”

Gerçekleşen iki büyük deprem ile beraber fay hatlarında büyük bir hareketlilik başladı. Bu hareketler atçı depremler ve orta büyüklükte yeni depremlerle kendisini göstermeye başladı. Bölgede fay hatlarında büyük bir hareketlilik olduğu biliniyor. Deprem uzmanları da özellikle Kahramanmaraş ile Adana arasındaki bölgeye dikkat çekiyorlar. Bu yönde son bir değerlendirmeyi ise Prof. Dr. Osman Bektaş yaptı.

1998 CEYHAN DEPREMİNİ HATIRLATTI!

Alanında çok tecrübeli bir isim olan yer bilimi uzmanı Prof. Dr. Osman Bektaş 1998 yılında Adana’nın Ceyhan ilçesinde gerçekleşen 6,3 büyüklüğündeki depreme dikkat çekerek benzer bir depremin olabileceğini bildirdi. Buna göre Adana’da Karataş – Osmaniye – Andıran fay zonunda aktif bir fay bulunuyor ve bu fayın 6,3 büyüklüğünde bir deprem üretme potansiyeline sahip olabileceği belirtildi.

NACİ GÖRÜR VE ÖVGÜN AHMET ERCAN DA UYARMIŞTI!

Prof. Dr. Naci Görür ve Prof. Dr. Övgün Ahmet Ercan gibi iki önemli deprem uzmanı da Adana’da deprem olma potansiyeline dair önemli uyarılar yaptıkları biliniyor. Şimdi ise Adana için deprem uyarısını Prof. Dr. Osman Bektaş yaptı. Bilim insanlarının ortak bir görüşte birleştiği deprem beklentisi insanları tedirgin ederken uzmanlar özellikle bu bölgede riskli yapıların acilen gözden geçirilip gereken müdahalenin yapılmasını istiyorlar.

OSMAN BEKTAŞ AÇIKLAMA YAPTI!

Adana için deprem uyarısı yapan Prof. Dr. Osman Bektaş, “Kenarlarında büyük depremler üreten Maraş Bloğu saat yönünde dönerek batı kenarında Karataş-Osmaniye-Andırın aktif Fay Zonunda (jeolojik-jeofizik veriler, Över,2018) sismik aktivite artışına neden olmuştur. Fay zonu 1998 M6,3 gibi deprem potansiyeline sahiptir.” dedi.

Adana’da bir deprem beklentisi ifade edilirken uzmanlar bunu bir ihtimal olarak değerlendiriyorlar. Depremin ne zaman olacağına dair ise herhangi bir tespit teknik olarak yapılamıyor.