TC. Ticaret Bakanlığı desteği ile organize edilen fuarda, evlerde, restoranlarda, otellerde, cafelerde, iç ve dış mekanlarda kullanılan en yeni güneşten korunma teknolojileri dikkat çekti. Konforun ve görselliğin ön plan çıktığı fuar, yurtiçinden ve yurtdışından profesyonellere ilham olması ve yeni iş imkanlarına fırsat sunması açısından önemli bir adres oldu.

GÜVENLİK SAĞLAYAN CAMLAR GELİYOR

Kırılmaz camların ilk üreticileri de fuarda yerini aldı. İçi ve dışı temperli ve lamine kullanılarak üretilen camlar ısı yalıtımı, ses yalıtımı ve güvenlik sağlıyor. Camlar, geliştirilmiş teknolojiler sayesinde ısı kontrolü ve geliştirilmiş akustik lamine camlarla da ses izolasyonunu arttırabilmekte. Aynı zamanda bu camlar, kırılma yaşandığı takdirde güvenlik açısından da herhangi bir sorun teşkil etmiyor. Geliştirilen teknoloji ile birlikte camlarda herhangi bir kırılma yaşanması durumunda herhangi bir parçalanma ve patlama durumu yaşanmıyor. Kırılan camlar, toz halinde dökülerek iç ve dış mekanlarda özellikle çocuklu aileler için güvenlik sağlıyor.

FİRMALAR YENİ PAZARLAR İÇİN İŞBİRLİĞİ FIRSATI BULDU

Messe Stuttgart Ares Fuarcılık Genel Müdürü Sayın Ufuk Altıntop, “Fuara katılımcı olarak gelen ülkeler arasında Almanya, Birleşik Arap Emirlikleri, Çin, Güney Kore, İspanya, Ukrayna, Yunanistan ve Hollanda yer aldı. Türkiye, bu anlamda Avrupa, Orta Doğu, Afrika, Balkan ülkeleri ve Rusya arasında ekonomik anlamda önemli bir pazar konumunda. 80’in üzerinde ülkeden gelen ziyaretçilerle buluşan katılımcılar, yeni pazarlarda işlerini büyütme fırsatı buldu. Bir kez daha gördük ki fuar, ihracatın ve işbirliklerinin artması adına oldukça önem taşıyor” diye konuştu.

Toplam 5.534 ziyaretçi ağırlayan fuar, 50 si yabancı toplam 101 katılımcı firmaya da ev sahipliği yaptı. Fuarda profesyonel ziyaretçiler, yerli ve yabancı firmalarla bir araya gelerek yeni işbirliklerine imza attı.