Türkcell, akıllı telefonu ile internet servis sağlayıcısından aldığı mobil internet paketini wifi paylaşım sistemi (hotspot) ile başka cihazlarla paylaşanlara ek ücret getirme kararından vazgeçti. Konuyla ilgili kurumdan yapılan açıklamada, kullanıcıların "Hızlı Giriş" teknolojisi üzerinden giriş yapmaları halinde, herhangi bir ücret ödemeyeceği belirtildi.

ÜCRET ÖDEMEMEK İÇİN "HIZLI GİRİŞ" ŞARTI

Turkcell, hotspot yoluyla mobil veri paylaşımı yapan müşterilerinden "Hızlı Giriş" teknolojisi üzerinden giriş yapmaları halinde, herhangi bir ücret talep edilmeyeceği açıklamasında bulundu. Turkcell'den yapılan açıklamada, şirket olarak öncelikli amaçlarının müşterilerinin değişen kullanım alışkanlıkları ile aynı doğrultuda gelişen yeni taleplerine uygun çözümler üretebilmek olduğu bildirildi.

UYGULAMA 15 OCAKTA BAŞLIYOR

Son dönemde müşterilerinin yoğun şekilde, "Kişisel Erişim Noktası" (hotspot) özelliğini kullanırken, yetkisiz internet paylaşımı sonucu istenmeyen güvenlik sorunları yaşanmasını engelleyen bir seçenek talep ettiklerin belirtilen açıklamada, 15 Ocak'tan itibaren yeni bir uygulamanın hayata geçirileceği kaydedildi.