Bu estetiğin yapılmasındaki en önemli sebeplerden bir tanesi görsel açıdan meydana getirdiği bozukluklar sebebiyle kulakların gerektiğinden daha kötü görünüyor. Kulak kepçesi Erkeklerde de kadınlarda da estetik bir problemdir. Ayrıca küçük yaşlardakilerin çevresi tarafından alay konusu olması beraberinde psikolojik sorunları da getirebiliyor. Bu rahatsızlık bir operasyonla giderilebilmesi de mümkündür.

Kulak Kepçesi Operasyonu

kepçe kulak estetiği operasyonları genel olarak özel bir durum veya hastalık gibi durumlar olmadığı sürece lokal anestezi yöntemiyle gerçekleştirilir. Ayrıca operasyon süresi yaklaşık olarak 90-120 dakika arasında yer alıyor. Kulak kepçelerinin arkasında bulunan deri kısmın da kalacak iz genel olarak fark edilmez ve estetik açıdan da pek bir problem olmaz. Operasyonlarımızı bazı zamanlarda kulak kıkırdaklarına gereken büklümü vererek gerçekleştiriyoruz. Ayrıca gerektiği zamanlarda yeterli miktarda kıkırdağı çıkarıyoruz. Bununla birlikte kulak kepçesinin genelde kulak memesi de dahil olmak üzere arkaya doğru büküldükten sonra kafaya yaklaştırmaktayız. Bu işlem de gerçekleştikten sonra isteğe bağlı olarak kulak memesine de delikler açarak işlemi tamamlamaktayız. Hasta kısa süre içerisinde yapmış olduğu izmir estetik sayesinde hastaneden yürüyerek çıkabilmesi mümkündür.

Kulak Estetiği

izmir botoks ile gerçekleştirilen operasyon sonucunda kulak estetiğinin üzerinden 4 ya da 5. gün sonunda yani tuttuktan sonra yapılan ilk kontrolde hem teknik hem de kulakların durumuna bağlı olarak yine benzer süre çerçevesinde ikinci bir sargı uygulamasına geçiş kararını alabilmekteyiz. Ya da bir diğer durum olarak kulakların açık bırakılmasına karar da verebilmekteyiz.

Ameliyat Kimlere Yapılır ve Sonrasında Nelere Dikkat Edilmelidir?

Bu kepçe kulak estetiğinin ameliyatı gerek hastanın hormonal gerek de benzeri durumlarda etkilememesi sebebiyle altı yaşını geçmiş olması şartıyla her türlü yaş grubu hastaya yapmaktayız. Kulak estetiğinin ameliyatından sonra konulmuş olan bandajın hiçbir şekilde çıkarılmaması ve ayrıca pansumanlarında kesinlikle ihmal edilmemesi gerekir. Ayrıca ilk iyileşme dönemlerinde bakımına oldukça dikkat edilmesi iyileşme hızının da artışına sebep olacaktır.