Kuşburnu, gülgiller familyasından bir bitkidir ve çok eski çağlardan beri şifa veren bir ürün olarak insanlar tarafından kullanılmaktadır. Yüksek oranda C vitamini içeren bu şifalı bitki, hastalıklara karşı koruyucudur ve özellikle kış aylarında soğuk algınlığı ve gribe karşı tedavi amaçlı olarak kullanılmaktadır. Son yıllarda özellikle çayı ile popüler hale gelen bitki, tarih boyunca aktarların şifa amacıyla yaygın kullandıkları bir bitki türü olmuştur. Günümüzde halen C vitamini eksikliğinden kaynaklı hastalıklar başta olmak üzere, mide spazmları, mide asidi eksikliği, mide tahrişi, ülserlerin önlenmesi, bağırsak ve mide rahatsızlıkları için yaygın olarak kullanılmaktadır.

Kuşburnu içerisinde bulunan antioksidan yaşlanmayı geciktirir. Özelikle Kuşburnu yağıolarak cildin daha derin bir tabakasına nüfuz edeceğinden içerdiği antioksidan sayesinde tam bir yaşlanma karşıtı bakım ve daha uzun vadede de nem dengesi sağlayacaktır. C vitamini ve A vitamini özellikle kollajen üretimini uyarır.

Ödem atıcı etkisi
Kuşburnu bitkisinin aynı zamanda idrar  söktürücü etkisi de bulunmaktadır. Bu sayede vücutta biriken ödemin atılmasını sağlayarak, şişkinliğe engel olur. 

Kronikleşmiş öksürük
Kuşburnu, kuru bir halde çay olarak içilirse özellikle çocuklarda meydana gelen kronikleşmiş öksürüğü iyileştirir. Kuşburnunun öksürüği iyileştirici etkisi yapılan bilimsel araştırmalar sonucunda da kanıtlanmıştır.

 

Kanserle mücadele ediyor 
Kuşburnu bol miktarda antioksidan ve C vitamini içerir. Bu iki özelliği sayesinde kanserden korucu etki gösterir. Ancak kanserden koruyucu etki göstermesi için düzenli olarak kuşburnu çayı tüketilmesi gerekir. Alternatif tıp uzmanları tarafından önerilen miktarda haftada 3 bardaktır.

Vücudun kan ihtiyacını karşılar 
Vücudumuza oksijen taşıyan kan hücrelerinin artmasını sağlayarak, demir ihityacının karşılanmasına büyük ölçüde yardımcı olur ve kansızlık sorununa çözüm sağlar.

 Mide hastalıkları 
Kuşburnunun içesinde bulunan besinler mide spazmları da dahil olmak üzere mide bozuklukları, mide asit eksikliği bağırsak hastalıkları için bir mide toniği olarak adlandırılabilir, hatta bunlara ek  olarak mide tahriş ve ülser gibi sorunları da önlemektedir. 

Kuşburnu sağlığımza olan faydalarının yanı sıra cildimize de oldukça fayda sağlar. Kışın kuruyup yıpranmış ve nem dengesini kaybetmiş cildinizi sadece bakığ yaparak değil içerden bitkisel yöntemlerle de tedavi edebilirsiniz.