Sosyal yaşamda dişlerin beyaz olması güzel ve temiz çağrışımı yaparken sarı ve lekeli dişler itici ve negatif çağrışım yapar. Evvela sağlıklı, sonra da estetik bir gülüşe sahip olmak beyaz dişlerle mümkündür.

Tıp biliminin ve teknolojinin hızlı gelişimi sayesinde genetik mirasla beyaz dişlere sahip olamayanlar artık diş beyazlatma yöntemleri ile beyaz dişlere sahip olmaktadırlar.

Diş beyazlatma işlemi pek çok sebeple, (Aşırı çay-kahve tüketimi, renklendirici içeren gıdaların ve içeceklerin tüketimi, sigara, içki kullanımı, sudaki flor, yediğimiz bazı besinler, antibiyotik kullanımı vs.)  sararmış, rengi farklılaşmış dişleri, birkaç ton açmak için, mine ve dentin tabakasında, sonradan oluşan renklenmeleri giderme işlemidir.  Diş beyazlatma yönteminin diğer adı Bleaching işlemidir. İşlem sonrası dişin yapısı ve durumuna göre on tona kadar açılma söz konusudur.

Diş beyazlatma uygulaması beş opsiyonlu olarak uygulanır;

İlki, klinik ortamında, diş hekiminin uygulaması ile yapılır; ağartıcı özel ilaç diş minesi üzerine sürülür, ardından uv ışını ya da lazer ile aktif hale getirilir, beyazlamanın gerçekleşmesi yaklaşık bir saat alır, istenilen beyazlık seviyesine göre, belli aralıklarla işlem tekrarlanabilir. İlk seanstan itibaren netice verir.

İkincisi, ev ortamında diş beyazlatma, diş hekiminin hazırladığı, içine ilaç koyulan, kişiye özel kabın dişlerin üstüne yerleştirilmesi ve yaklaşık 8 saat dişte kalması ile yapılan beyazlatma yöntemidir. Bu 8 saatin uykuda geçirilmesi hasta için daha kolay bir yoldur. Bu opsiyon diş beyazlatma yöntemi bir ila 4 haftada sonuç vermektedir.

Üçüncüsü, biyolojik diş beyazlatma yöntemidir, bu yöntemde ikili etki söz konusudur; şöyle ki hem diş minesi beyazlatılır, hem de diş minesi üzerinde mikro gözenek ve bozulmalar onarılır. Bu diş beyazlatma işlemi sonrası hassasiyet görülmez.

Dördüncüsü, kombine tipi diş beyazlatma yöntemi; bu yöntemde hem klinik ortamda diş beyazlatma yöntemi hem de ev ortamında diş beyazlatma yöntemi birlikte yapılır. Daha hızlı sonuç almak isteyen hastalar bu yöntemi tercih etme yoluna giderler.

Sonuncusu, tek diş beyazlatma ya da içten beyazlatma yöntemi, bu yöntemde spesifik tek bir dişe, kanal tedavisi yapılmış dişe (ya da dişlere) uygulanır.

Hangi tip diş beyazlatma yönteminin kullanılması gerektiği diş hekiminizin tavsiyesi ve yönlendirmesi doğrultunda ve sizin talepleriniz ışığında olacaktır.

Diş Beyazlatma hakkında detaylı bilgiye sahip olmak için https://mynova.org/ adresini ziyaret ediniz.