MHP 13. Olağan Kurultayı'nda Osmaniye Milletvekili Devlet Bahçeli, genel başkanlığa yeniden seçildi.

Karaca; Türkoğlu’nun Geleceğini Kadınlarımızla İnşa Edeceğiz Karaca; Türkoğlu’nun Geleceğini Kadınlarımızla İnşa Edeceğiz

Bahçeli: Bölücü milletvekillerinin TBMM'ye gelen fezlekelerinin 'önüne arkasına bakalım' demek siyaset değildir

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Bahçeli’ye tebrik telefonu

Ankara Spor Salonu'nda gerçekleştirilen MHP 13. Olağan Kurultayı'nda partinin kayıtlı üst kurul delegeleri, kurulan 29 sandıkta Genel Başkanlık seçimi için oylarını kullandı.

İlçe Seçim Kurul yetkilileri oy kullanma işleminin saat 13.00'te bittiğini duyururken, oy sayım işlemine geçildi.

Oy sayımının tamamlanmasının ardından Divan Başkanı Semih Yalçın, Devlet Bahçeli'nin katılan tüm delegelerin oyunu alarak yeniden genel başkanlığa seçildiğini duyurdu.

Kurultayın pandemi şartlarına uygun gerçekleştirildiğini belirten Yalçın, dün yapılan testler sonucu 36 kişinin testlerinin pozitif çıktığını ve salona alınmadıklarını bildirdi.

Yalçın, oylamaya 1277 delegenin katıldığını açıkladı.

Kurultay'da tek aday gösterilen Osmaniye Milletvekili Devlet Bahçeli, onuncu kez genel başkan seçilmiş oldu.

MHP'nin 13. Olağan Kurultayı'nda daha sonra parti organlarının seçimine geçildi.

Delegeler 75 asil 25 yedekten oluşan Merkez Yönetim Kurulu (MYK) ile 9 asil 5 yedekten oluşan Merkez Disiplin Kurulunu (MDK) belirleyecek.

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, MYK ve MDK seçimi için oyunu yine 1 numaralı sandıkta kullandı.

"Davamıza asla gölge düşürmeyeceğiz"

Bahçeli, partisinin 13. Olağan Kurultayı'nın kapanışında teşekkür konuşması yaptı.

Yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgınının devam ettiği ve sosyal mesafeye dikkatin şart olduğu bir zaman diliminde, 13. Olağan Büyük Kurultayı huzur içinde gerçekleştirmenin kıvancını yaşadıklarını belirten Bahçeli, tüm partililere teşekkür etti.

Devlet Bahçeli, "Kulisleri, lobileri, spekülasyonları, algı oyunlarını buruşturup attınız. Kuşatmayı kırdınız, davanıza ve iradenize sahip çıktınız. Milliyetçi, ülkücü hareket buradan haykırmakta ve uyarmaktadır, bu cennet vatan sahipsiz değildir. Ay yıldızlı al bayrak rüzgarsız değildir. Aziz millet varlığı yalnız ve çaresiz değildir. MHP ayaktadır. Cumhur İttifakı vatan nöbetindedir." diye konuştu.

Davalarının, Hakk'ın ve halkın davası olduğunun altını çizen Bahçeli, şöyle devam etti:

"Milliyetçi ülkücü hareket, vatan için gözyaşı dökmüşlerin başını yasladığı müşfik bir omuz, gölgesine sığındığı güvenli bir korunak, teselli bulduğu manevi bir kaynaktır. 'Vatan sağ olsun' diyerek gözyaşını içine akıtmışların dinmeyecek duası, bitmeyecek sevdası, kesilmeyecek sedasıdır. 52 yıllık siyaset mücadelemizin harcı, akılla, şuurla, dengeyle, ihtiyatla, ilkeyle, ülküyle ve imanla karılmıştır. Bizi biz yapan, bizi bir millet yapan her değer, her emanet, her kazanım siyasi varlığımızın kemer taşıdır. MHP gücünü milletinden, cesaretini tarihinden, ilhamını da ecdadından almıştır. Başkaları gibi, zihinlerimiz ipotekli, heyecanlarımız rehinli, kalplerimiz mühürlü değildir. 52 yıldır, neye inanmışsak onu söyledik. Neyi görmüşsek onu anlattık. İaşemizin değil, istiklalimizin destekçisiyiz. İkbalimizin değil, istikbalimizin derdindeyiz.

MHP, Kerkük'te gökbayrak, Karabağ'da zafer, Kıbrıs'ta milli dava, Kaşgar'da hüzün, Kırım'da umut, Turan coğrafyasında sönmeyecek meşale, silinmeyecek menkıbedir. Bugüne kadar hamdolsun çizgimizde bir kırıklık olmadı. İnançlarımızda herhangi bir gevşeme yaşanmadı, irademize gem vurulamadı."

"Biz dersimizi tarihten aldık"

MHP olarak toplumsal huzur, ekonomik refah ve siyasal istikrar için çalıştıklarını aktaran Bahçeli, 13 asır önce Ötüken'den kutlu hakanların buyruğu olarak yükselen çağlar üstü mesajların devamlılığının, bugün kendilerine düşen bir görev olduğunun altını çizdi.

Bu görevin gereğinin harfiyen yerine getirildiğini vurgulayan Bahçeli, "MHP dibi görünmeyen kuyudan su içmez, içmek için eğilenlerin maksadını ve muradını da görmezlikten gelemez. Önce ülkem ve milletim diyen partimiz, milli devlet, güçlü iktidar hedefinden taviz vermez, vermeyecektir. Biz dersimizi tarihten aldık. Önümüze kılavuz olarak tarihi koyduk." ifadesini kullandı.

Bugüne kadar devam eden siyasal hayatlarında MHP'nin günlük siyasetin dar kalıplarına hiç girmediğini dile getiren Bahçeli, kalıcı hamleleri, sağlam ve sürekli hedefleri savunarak, popülist siyasetin kirliliğinden hep uzak durmaya çalıştıklarına işaret etti.

"MHP ve Cumhur İttifakı Türkiye'dir, Türk milletidir"

MHP Genel Başkanı Bahçeli, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Zira ülkülerimiz büyüktür, milli varlığımızı korumak için olanla yetinmeye, yerimizde saymaya hiç hakkımız ve zamanımız da yoktur. Bilinmelidir ki milli varlığımızın halkaları bir kez kopar ve bir kere olsun birbirinden ayrılırsa yeniden birleştirmek, yüzlerce yılda oluşmuş muhteşem beşeri ve kültürel hazineyi yeniden tesis etmek imkansız hale gelecektir. Üzerine titrediğimiz konu işte budur. Kaygılarımız bunun içindir. Aksini düşünen varsa elbette alnını karışlarız. Bunun hilafına hizmet eden çıkarsa kuşkusuz haddini bildiririz. Kimin ne tercihi olur bilemeyiz, ama Müslüman Türk milletine ölümü gösterip sıtmaya razı edecek bir meczup henüz anasının karnından doğmamıştır. MHP, birliğin ve dirliğin adıdır, haysiyet ve huzurun adresidir. MHP ve Cumhur İttifakı Türkiye'dir, Türk milletidir, istiklal ve istikbal ahlakıdır."

Çanakkale Deniz Zaferi'nin, aynı zamanda tarihin akışını değiştiren bir diriliş destanı olduğuna vurgu yapan Bahçeli, bütün şehitleri hürmet ve rahmetle andı.

"Çanakkale destanının feyziyle 21 Mart'ta karşılayacağımız Türk'ün Bahar Bayramı'nın kıvancıyla yolumuza devam edeceğiz, önümüze çıkarılan korkulukları birer birer devireceğiz." diyen Bahçeli, "Türkiye'nin yükselen gücünden gözleri korkan Bizans ve Haçlı kalıntıları Sevr'i tekrar tedavüle sokma hayali taşısalar da buna cumhurun ittifak ve irade ruhunun gücüyle karşı duracağız. Suriye ve Irak'ın kanlı ve kaotik şartlarını ülkemize ihraç etmek için fırsat kollayanlara müsaade etmeyeceğiz." görüşünü paylaştı.

Terörizme karşı, Çanakkale'de arşa tutunan imanla mücadele edeceklerini söyleyen Bahçeli, yılmayacak, yorulmayacak ve teslim olmayacaklarını dile getirdi.

"Küresel emperyalizmin komplolarına göz yummayacağız"

Devlet Bahçeli, konuşmasını şöyle tamamladı:

"Bu devleti yıktırmayacağız, bu vatanı parçalatmayacağız, bu milleti böldürmeyeceğiz. Cansa can vereceğiz, kansa kan dökeceğiz, Türklüğün bekasını lekeletmeyeceğiz. FETÖ'nün, PKK'nın, küresel emperyalizmin komplolarına göz yummayacağız. Biz MHP'yiz, Biz Cumhur İttifakı'yız. Hem ülkemizin hem de dünyanın çetin sorunlarla boğuştuğu bir dönemde, iradenizi gösterdiniz, şahsımı bir kez daha Genel Başkanlığa layık gördünüz. Saygıdeğer delegelerimize ve büyük kurultayımızın kutlu iradesine teşekkür ediyor, şükranlarımı sunuyorum. Üstlendiğim tarihi ve zor görevi onurla, gururla, heyecanla ve inançla yerine getirmeye devam edeceğim. Emin olunuz, muhannete muhtaç olmayacağız, davamıza asla gölge düşürmeyeceğiz.

Ülkülerimizi, ilkelerimizi, ülkemizin haklarını, davamızın emanetlerini, şehitlerimizin hatıralarını, ecdadımızın haysiyetini büyük bir sorumluluk duygusuyla, adanmış bir yürek eşliğinde temsil etmeyi ant olsun sürdüreceğim. Kurultayımızda tecelli eden sonuçların, kutlu davamıza, partimize, demokrasimize, milletimize hayırlar getirmesini diliyorum."

13. Olağan Kurultayı çalışmalarını tamamladı

Ankara Spor Salonu'nda yapılan kurultayda, genel başkanlık seçimlerinin yanı sıra Merkez Yönetim Kurulu ve Merkez Disiplin Kurulu belirlendi.

Seçimlerin ardından Devlet Bahçeli'nin yeniden genel başkan seçildiği kurultay çalışmalarını tamamladı.

Divan Başkanı Semih Yalçın, kurultayın sorunsuz tamamlandığını belirterek, delegelere ve görevlilere teşekkür etti.

Editör: TE Bilişim